Spoločnosť Ortopro plus ďakuje svojim klientom

Ďakujeme Vám za dôveru, ktorú ste nám prejavili a veríme, že ostanete verní našej ortopedicko-protetickej firme aj v budúcnosti. Tak ako doteraz aj v budúcnosti budete pre nás vždy na prvom mieste. Prajeme Vám krásne, láskyplné Vianoce a úspešný rok 2013. Váš tím ORTOPRO plus

Moderné civilizačné choroby plus rôzne postihnutia či úrazy. To všetko môže spôsobiť, že pohyb  nám odrazu robí veľké problémy. Navštívime ortopéda a po ňom spravidla prídu na rad odborníci, ktorí pre nás vymyslia a zhotovia pomôcku. V Žiline nájdete takýchto odborníkov v spoločnosti ORTOPRO v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou.

"Mesačne vybavíme ortopedickými pomôckami od 150 do 200 pacientov," povedal nám vedúci prevádzky Miroslav Polka. "Najviac to bývajú rôzne korzety, ktoré pomáhajú držať telo v primeranej polohe. Ďalej vyrábame na objednávku rôzne protézy, ortézy, vložky, ortopedickú obuv. Z veľkej časti pomôcky vyrábame v našej dielni, prípadne v Košiciach. Používame moderné a kvalitné materiály," doplnil.

Najčastejším postihnutím, ktoré si vyžaduje pomôcku, je v dnešnej dobe skolióza. Ortopedickí laboranti pripravia pre pacienta korekčný stabilizačný korzet, ktorý prvé tri mesiace po operácii pomáha upraviť jeho stav, aby sa nijako nezhoršoval.

Ortopédia v Žiline má dlhodobo dobrú povesť a je navštevovaná veľkým počtom pacientov, či už dospelých alebo detí. Nechodia sem iba domáci. Spádová oblasť je veľká, ale pacienti prídu aj zo vzdialenejších miest, aj z Maďarska alebo Poľska. O to viac práce zvláda aj spoločnosť Ortopro, ktorá pre pacientov pripravuje pomôcky. Veď kde si ich majú objednať, ak nie čo najbližšie k ošetrujúcemu lekárovi, ktorý vie ihneď posúdiť, čo je dobré, alebo čo je potrebné ešte korigovať.

Zaujímavosťou je, že sa objavuje čoraz viac detí s rôznymi formami vád či už pri držaní tela alebo nôh. Veľmi časté sú takzvané ploché nohy, ale tento stav sa dá včasným zásahom a primeranými vložkami pomerne úspešne riešiť. Nebude to síce zo dňa na deň, ale aj tak je dobrou správou, že za pár rokov už dieťa ploché nohy nemusí mať a jeho chôdza i tlak na chrbticu sa podstatne zlepší.

Pracovníci žilinskej pobočky si najviac cenia, ak dokážu pomôcť pacientom s vážnym postihnutím pohybových orgánov, či už nôh alebo rúk. Spravidla po úrazoch dôjde k amputácii končatiny alebo jej časti a je potrebná náhrada. Takéto prípady sa riešia každý veľmi individuálne. Záleží na pacientovi a jeho vitálnosti, akú protézu bude mať.  Po takzvanej privykacej protéze, ktorá rieši stav následne po úraze a amputácii, príde na rad protéza špeciálna dlhodobá, kde má pacient často na výber z viacerých možností aj materiálov.

Samozrejme, nie je to ešte ako vo filmoch, že protézy bývajú plné elektroniky. Skutočnosť je oveľa prozaickejšia, aspoň u nás a v súčasnosti. Aká bude budúcnosť, je veľmi ťažké predpokladať, lebo všetko sa vyvíja a možno raz bude práca v protetike a protetických pomôckach vyzerať celkom inak ako dnes.

Pacientov však pribúda. Len cez detskú ortopedickú ambulanciu v Žiline prejde ročne okolo 13 tisíc malých pacientov. Keď len štvrtina z nich musí byť riešená nejakou ortopedickou pomôckou,  je to objem práce poriadne veľký. Len korzetov tu vyrábajú okolo 150 ročne. Pre pacientov je šťastím, že väčšinu týchto prác a materiálov hradí zdravotná poisťovňa. Najlepšie by však bolo, aby ich vôbec nikdy nepotrebovali.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.