ReŠtart pozná víťazov a najlepšie online riešenia

Absolútnymi víťazmi sa stali projekty kontrolujúce zmluvné podmienky, prepájajúce súdy a systém hodnotenia vysokých škôl.

Centrum pre filantropiu (CpF) a TechSoup Global v septembri spustili súťaž ReŠtart Slovensko, v ktorej hľadali online riešenia na podporu spoločenských zmien. Z 37 prihlásených nápadov vybrali 7 najlepších, ktorým pomohli programátori, grafici a odborníci na marketing dotiahnuť nápady do konkrétneho riešenia, čo na vyhlásení výsledkov ocenil aj riaditeľ CPF Boris Strečanský: „Toto podujatie je pre mňa potvrdením toho, že z ideí sa niekedy stávajú aj reálne činy, ktoré dokážu zmeniť svet okolo nás.“

O trojici víťazov sa rozhodlo hlasovaním na záverečnom Gala v Bratislave. Stali sa nimi Čierna listina – elektronické oko spravodlivosti, webstránka na rýchlu kontrolu spotrebiteľskej zmluvy; projekt Otvorené súdy, ktorý chce prepojiť udalosti slovenského súdnictva v jednom portáli a ponúkne v nich jednoduché vyhľadávanie a ucelené štatistiky a projekt UniValue chce do piatich rokov zabezpečiť pre každú vysokú školu elektronický systém hodnotenia kvality. UniValue získal aj cenu od agentúry Mark BBDO za najlepšiu prezentáciu večera.

Projekty paralelne súťažili aj o cenu SK-NIC na darcovskom portáli www.ludialudom.sk a získali ju mobilná aplikácia Parkujem ako debil, cez ktorú zverejníte bezohľadných vodičov, mobilná aplikácia OdKomunity na sprostredkovanie vzájomnej susedskej pomoci a Občiansky portál obce s vizualizáciou príjmov a výdavkov. „Projekty, ktoré získali najviac podporovateľov na našom darcovskom portáli tým vopred potvrdili svoju životaschopnosť,“ povedal Roland Kyška, manažér portálu ĽudiaĽuďom.sk.

Cenu od Centra pre filantropiu dostala webstránka Spojka, ktorá má ambíciu prepájať ľudí pri realizácii dobrých nápadov.

„Cieľom ReŠtartu je prepájať rôzne prostredia, a keď som videl zloženie súťažných tímov, som rád, že sa to na Slovensku podarilo,“ zhodnotil súťaž Chris Worman z americkej neziskovky TechSoup Global, ktorá ju iniciovala.

O víťazných projektoch sa dozviete viac aj na www.ludialudom.sk/restart

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu