Sobota, 25. máj , 2019

Karty sú najobľúbenejšie kvôli tomu, že odmeňujú

2x viac za platby kartou

Takmer dve tretiny opýtaných si myslia, že svoju platobnú kartu používajú v roku 2012 častejšie ako vlani. Platby kartou sú preferovanejšie než hotovosť, rastie aj počet držiteľov kariet, ktorí nimi platia aj malé sumy do 5 €. Najobľúbenejším benefitom je odmena za platbu kartou, ktorú oceňuje až 85 % respondentov. Výsledky vyplývajú z prieskumu, ktorý pre spoločnosť MasterCard vypracovala agentúra GfK.

Odmena za platbu kartou je najobľúbenejší benefit, preto ju zdvojnásobujeme
Najviac opýtaných, až 85 % uviedlo, že odmena za platbu kartou je pre nich veľmi zaujímavým benefitom. Preto Prima banka prichádza s akciou „Dvakrát viac za platby kartou“. Pre všetkých majiteľov Osobného účtu počas decembra zvyšujeme odmenu za platbu kartou na 1,0 % za každý nákup hradený platobnou kartou.

„Bezhotovostné platby sú transparentnejšie, bezpečnejšie a rýchlejšie ako hotovostné. Navyše za každú platbu kartou našich klientov odmeňujeme. Teraz v predvianočnom období, keď ľudia nakupujú viac ako po zvyšok roka, sme zvýšili odmenu pre našich klientov. Z každého nákupu zaplateného kartou im v mesiaci december vrátime až 2x viac, teda 1 % z jeho hodnoty,“ uviedla Henrieta Gahérová, riaditeľka Odboru riadenia produktov Prima banky.

Odmenu za platbu kartou a aj ostatné výhody Osobného účtu už využíva viac ako 36 000 ľudí.

Najviac nám platby kartou chýbajú na pošte
Dve tretiny Slovákov využijú svoju platobnú kartu aspoň dvakrát do týždňa. Najčastejšie kartou platíme za jedlo a oblečenie (86 %), palivo (57 %), elektroniku (49 %) a drogériu (48 %). V prípade, že majú držitelia karty možnosť výberu, 69 % z nich preferuje platbu kartou a iba 31 % hotovosť. Preferencia platby kartou narástla medziročne (2012/2011) o 3 %, rovnako medziročne stúpla aj ochota platiť kartou aj malé sumy. 58 % držiteľov kariet je ochotných platiť kartou už aj sumy v rozsahu 3 - 5 €.

Respondenti by radi privítali lepšie možnosti bezhotovostných platieb najmä na pošte (54 %), v štátnych a obecných úradoch (41 %), u lekára (38 %), v reštauračných a ubytovacích zariadeniach (31 %), pri kúpe lístkov na podujatia (30 %) či pri platení pokút polícii (22 %).

Prima banka Slovensko, a.s., pôsobí na trhu od roku 1993. Je jednotkou na trhu v poskytovaní služieb pre mestá a obce. V súčasnosti sa zameriava najmä na rozvoj retailového bankovníctva. V súlade s touto dlhodobou stratégiou zvyšuje dostupnosť služieb pre klientov rozširovaním siete pobočiek a bankomatov. S počtom obchodných miest 81 je piatou najväčšou bankou na Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii 137 bankomatov. Pri svojich produktoch a procesoch sa zameriava najmä na jednoduchosť, rýchlosť a výhodnosť.

Tesco na Slovensku dosiahlo jeden z cieľov udržateľného rozvoja

Maloobchodný reťazec vydal správu o potravinovom odpade za finančný rok 2018/19.

Týždenníky MY prichádzajú s veľkou novinkou

Regionáne noviny MY vychádzajú v novom dizajne.

Zažite vašu vysnívanú dovolenku na Bali

Vieme, kedy je najlepší termín na dovolenku a ktoré hotely na Bali nesklamú.