Streda, 29. jún, 2022 | Meniny má Peter, Pavol, Petra

Reakcia na sekciu Servis pre zákazníkov v prílohe Energetika 2012

OTS: Reakcia na sekciu Servis pre zákazníkov v prílohe Energetika 2012 zverejnenú v Hospodárskych novinách dňa 30.11.2012 Bratislava 4. decembra (TASR-OTS) - Dňa 30. 11. 2012 vyšla ...

Bratislava 4. decembra (TASR-OTS) - Dňa 30. 11. 2012 vyšla v denníku Hospodárske noviny príloha Energetika 2012. V sekcii Servis pre zákazníkov, ktorá mala za úlohu mapovať ceny elektrickej energie a zemného plynu, boli porovnávané ceny viacerých spoločností za rok 2012 z pohľadu dodávky v rôznych modelových prípadoch. Tieto modelové prípady boli rozdelené podľa dodávky komodity, samostatne elektrická energia a zemný plyn, a následne rozdelené podľa kategórie domácnosti a právnické osoby. Tieto kategórie boli ešte rozčlenené podľa charakteru spotreby.

Sekcia Servis pre zákazníkov mala mapovať ceny za rok 2012 v celom spektre kategórií a segmentov a tieto ceny od viacerých spoločností mala objektívne porovnávať. Avšak máme za to, že tomu nebolo vôbec tak. Dané porovnanie nie je ani prinajmenšom objektívne, vôbec overené a komplexné, pôsobí amatérsky a neodborne.

Spoločnosť Business Commercial Finance, s. r. o. (ďalej len BCF) v roku 2012 nedodávala plyn pre žiadnu kategóriu v segmente domácností, nakoľko nemala pre rok 2012 platné cenové rozhodnutie. Je však prekvapujúce, že aj napriek tomu bola do porovnania zahrnutá. Na mieste je otázka, aké ceny vôbec autor článku použil, kde tieto ceny získal a z akého dôvodu akékoľvek ceny uvádzal.

Sekcia ďalej pokračuje porovnaním cien pre dodávku elektriny. Avšak na počudovanie v tomto porovnaní spoločnosť BCF úplne absentuje a to aj napriek tomu, že elektrinu dodáva pre všetky segmenty a má všetky právoplatné rozhodnutia ÚRSO. Autor článku predsa veľmi dobre vedel, že daná spoločnosť existuje, keďže jej venoval niekoľko riadkov v tabuľkách pre plyn. Opäť je na mieste otázka, či niekto spracoval dané informácie účelovo alebo len omylom. Sme presvedčení, že ani jeden z oboch prípadov by nemal nastávať, pretože okrem toho, že svedčia o (ne)kompetenciách a neprofesionalite autora, ničia aj dobré meno spoločnosti, o ktorej si neoveria pravdivosť zverejňovaných informácií.

Nie sme novinári, ale sme presvedčení, že keď niekto zverejňuje informácie a vydáva Prehľad energetického biznisu na Slovensku, mal by podávať maximálne komplexné a maximálne overené informácie. V opačnom prípade by sme odporučili, aby takúto „odbornú“ prílohu ani nevydával.

Spoločnosť Business Commercial Finance, s. r. o.

mš jk

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

5. ročník kurzu Technológia a konštrukcia v praxi - MTF STU a Schaeffler Skalica

Vysoká škola je pre študentov dobrým odrazovým mostíkom. A keď sa môžu zapojiť aj do programu, ich šance na uplatnenie sa vzrastú.

Hocikde ich nekúpite.

Siemens Healthineers je už 30 rokov synonymom precíznej medicíny na Slovensku