Ako vybrať centrálny vysávač

To, že je vysávanie s centrálnym vysávačom pohodlnejšie, tichšie a rýchlejšie je dnes už väčšine verejnosti známe. Hlavnou výhodou je jednoznačne zdravšie bývanie.

To, že je vysávanie s centrálnym vysávačom pohodlnejšie, tichšie a rýchlejšie je dnes už väčšine verejnosti známe. Hlavnou výhodou  je jednoznačne zdravšie bývanie – pri vysávaní sa zbytočne nevíri prach a všetky nasaté nečistoty odchádzajú preč z interiéru. Vďaka tomu sa centrálne vysávanie stalo moderným trendom v upratovaní.

electrolux-livingroom-priority

Často sa stretám so žiadosťou o pomoc pri výbere centrálneho vysávača. Začnem od začiatku a to od výberu rozvodu. Potrubný rozvod je zabudovaný v stenách a podlahe stavby zväčša na celú jej životnosť. Odporúčam dať ho navrhnúť odborníkom, pri realizácii použiť len súčasti určené a označené normou pre centrálne vysávače a veľmi dôležitá je aj kvalita montáže. Electrolux v súčasnosti ponúka bezplatný návrh rozvodu a najpevnejšie potrubie  pre centrálne vysávače s hrúbkou steny 2,13 mm. Takéto potrubie má nielen dlhšiu životnosť ale súčasne je aj malá pravdepodobnosť poškodenia na stavbe. Ak je rozvod správne inštalovaný potom je na rade výber centrálneho vysávača.

prečo

Pri porovnávaní sú najdôležitejšie údaje o sacom výkone v Air/Watt.  Samozrejme treba rátať s tým, že vysávače s vreckom, s pevným filtrom a vysávače s látkovým filtrom potrebujú pravidelnú údržbu. Takéto vysávače sú síce lacné ale je potrebné u nich rátať s pravidelnou údržbou a s nákladmi na filtre a vrecká. Netreba pri porovnávaní zabúdať, že u takýchto vysávačov klesá sací výkon o desiatky percent a nie je neobvyklé, že klesne aj na viac ako polovicu už po niekoľkých mesiacoch používania podobne ako u bežných vreckových vysávačov.

prečo

Ak nie je jediným kritériom okamžitá cena potom odporúčam bezúdržbové centrálne vysávače. V rade bezúdržbových vysávačov Electrolux Oxygen je výkon takmer stály bez ohľadu na množstvo povysávaného prachu vo vedre. Stály sací výkon zaisťuje Gore-Tex samočistiaca membrána v kombinácii s tangenciálnym cyklónom. Po každom vysávaní príde k otočeniu membrány a oddeleniu prachu. Neuveriteľne vysoká kvalita filtrácie Gore-Tex membrány je veľmi dôležitá aj pre životnosť turbíny a v kombinácii s najmodernejšími motormi DOMEL HE je životnosť predĺžená približne 4x v porovnaní s tradičnými motormi. Vedro takéhoto vysávača stačí vyprázdniť 1-2x ročne. Životnosť membrány je približne 10 rokov bez akejkoľvek údržby. Nemenej dôležitá je elektronika chrániaca agregát pred poškodením. Tak ako je obvyklé aj u moderných spotrebičov Electrolux aj centrálny vysávač je elektronicky riadený a ovládaný. Zákazník tak získa istotu, že pokiaľ ho nezačnete rozoberať, nedokáže ho pokaziť bežným vysávaním ani v prípade, že by ho zabudol vypnúť. Nemenej dôležitou súčasťou je hadica a príslušenstvo. Pri výbere kvalitnej hadice dokážete vysávať nielen pohodlnejšie ale aj rýchlejšie. Tradičné hadice pre výkonné vysávače už nestačia. Výberu hadicového setu treba venovať minimálne takú pozornosť ako výberu agregátu a rozvodu. Pre vysávanie kobercov moderným hadicovým setom Oxygen postačuje zväčša aj 50% výkonu centrálneho vysávača. Najviac výkonu potrebujeme pri rýchlom vysávaní pevných podláh so širokými kefami. Vďaka vysokému a stálemu výkonu moderných bezúdržbových vysávačov s moderným príslušenstvom môžeme zjednodušene povedať, že výkon centrálneho vysávača je priamo úmerný rýchlosti vysávania pevných podláh.

zcv875-final_path

Miroslav Elman, SMART Systems

Výhradný zástupca pre centrálne vysávače Electrolux v SR:
SMART Systems s.r.o.
Piaristická 2, 949 01 Nitra
tel./fax: 037/654 23 23 (22)
Infolinka: 0911 54 23 22, 0904 06 88 77
e-mail: info@electrolux-vac.sk
www.electrolux-vac.sk

smart systems

electrolux

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.