Lyžiari, pozor na zlomeniny, horúčky a podvrtnuté kolená

Nezabudnite na cestovné poistenie: je platné na celom svete a kryje náklady spojené s ošetrením či liečbou aj u súkromných lekárov.

Počas lyžiarskej sezóny trápia slovenských lyžiarov v zahraničí najčastejšie problémy s podvrtnutými kolenami a zápästiami, zlomeniny pri pádoch a náhle ochorenia spojené s vysokými horúčkami a kašľom. Vyplýva to z dlhodobých štatistík Union poisťovne, ktorá je aj prevádzkovateľom služby poistenie.sme.sk. Pomerne často sa zimní dovolenkári stretávajú aj s črevnými ťažkosťami, zápalmi očí, opuchmi kĺbov a klasickými lyžiarskymi úrazmi.

„V zimných mesiacoch každoročne rastie počet klientov, ktorí si prezieravo uzatvárajú cestovné poistenie pred lyžovačkou v zahraničí. Okrem poistenia liečebných nákladov v zahraničí si ľudia cestujúci na dovolenku často uzatvárajú aj poistenie batožiny. V ostatných dvoch rokoch tiež výrazne stúpol záujem o úrazové pripoistenie a poistenie zodpovednosti za škodu, ktoré sú súčasťou komplexného cestovného poistenia,“ hovorí o trendoch v cestovnom poistení Marek Kopča, riaditeľ priameho predaja poisťovne Union.

Čoraz viac klientov si cestovné poistenie uzatvára cez internet. „Počet poistných zmlúv cestovného, horského a úrazového poistenia uzatvoreného online v Union poisťovni vzrástol v tomto roku medziročne o vyše 10%“, dodáva Kopča.

Okrem poistenia liečebných nákladov, batožiny a úrazového poistenia obsahuje cestovné poistenie aj poistenie zodpovednosti za škody, ktoré kryje neúmyselné škody spôsobené na zdraví či majetku tretej strane, napr. pri zrážke s iným lyžiarom na svahu.

Komerčné cestovné poistenie má v porovnaní s európskym preukazom zdravotného poistenia viacero výhod. Kým európsky preukaz platí len v krajinách Európskej únie a zabezpečuje ošetrenie vo verejných zdravotníckych zariadeniach, v ktorých si klient často musí za zdravotnú starostlivosť doplácať z vlastnej peňaženky, cestovné poistenie je platné na celom svete a kryje náklady spojené s ošetrením či liečbou aj u súkromných lekárov.

Cestovné poistenie na lyžovačku v zahraničí si môžete uzatvoriť pohodlne a výhodne na poistenie.sme.sk.

O prevádzkovateľovi služby poistenie.sme.sk:

Union poisťovňa, a.s. na slovenskom trhu pôsobí od roku 1992 a ponúkajúca okrem cestovného poistenia, poistenia majetku, povinného zmluvného poistenia aj životné poistenie a doplnkové zdravotné poistenie. Union poisťovňa, a.s. ako prvá umožnila klientom platiť za poistenie online; v roku 2007 na Slovensko priniesla SMS poistenie, ktoré si môžu klienti pohodlne uzatvoriť už aj cez mobilné aplikácie. Jej sesterskou spoločnosťou je Union zdravotná poisťovňa a preto aj jej poistenci majú nárok na atraktívne zľavy napr. pri cestovnom či povinnom zmluvnom poistení. Union poisťovňa, a.s. je členom silnej medzinárodnej skupiny Achmea, a preto kladie veľký dôraz na transparentnosť, etiku a poskytovanie nadštandardných služieb pre klientov.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu