Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Lyžiari, pozor na zlomeniny, horúčky a podvrtnuté kolená

Nezabudnite na cestovné poistenie: je platné na celom svete a kryje náklady spojené s ošetrením či liečbou aj u súkromných lekárov.

Počas lyžiarskej sezóny trápia slovenských lyžiarov v zahraničí najčastejšie problémy s podvrtnutými kolenami a zápästiami, zlomeniny pri pádoch a náhle ochorenia spojené s vysokými horúčkami a kašľom. Vyplýva to z dlhodobých štatistík Union poisťovne, ktorá je aj prevádzkovateľom služby poistenie.sme.sk. Pomerne často sa zimní dovolenkári stretávajú aj s črevnými ťažkosťami, zápalmi očí, opuchmi kĺbov a klasickými lyžiarskymi úrazmi.

„V zimných mesiacoch každoročne rastie počet klientov, ktorí si prezieravo uzatvárajú cestovné poistenie pred lyžovačkou v zahraničí. Okrem poistenia liečebných nákladov v zahraničí si ľudia cestujúci na dovolenku často uzatvárajú aj poistenie batožiny. V ostatných dvoch rokoch tiež výrazne stúpol záujem o úrazové pripoistenie a poistenie zodpovednosti za škodu, ktoré sú súčasťou komplexného cestovného poistenia,“ hovorí o trendoch v cestovnom poistení Marek Kopča, riaditeľ priameho predaja poisťovne Union.

Čoraz viac klientov si cestovné poistenie uzatvára cez internet. „Počet poistných zmlúv cestovného, horského a úrazového poistenia uzatvoreného online v Union poisťovni vzrástol v tomto roku medziročne o vyše 10%“, dodáva Kopča.

Okrem poistenia liečebných nákladov, batožiny a úrazového poistenia obsahuje cestovné poistenie aj poistenie zodpovednosti za škody, ktoré kryje neúmyselné škody spôsobené na zdraví či majetku tretej strane, napr. pri zrážke s iným lyžiarom na svahu.

Komerčné cestovné poistenie má v porovnaní s európskym preukazom zdravotného poistenia viacero výhod. Kým európsky preukaz platí len v krajinách Európskej únie a zabezpečuje ošetrenie vo verejných zdravotníckych zariadeniach, v ktorých si klient často musí za zdravotnú starostlivosť doplácať z vlastnej peňaženky, cestovné poistenie je platné na celom svete a kryje náklady spojené s ošetrením či liečbou aj u súkromných lekárov.

Cestovné poistenie na lyžovačku v zahraničí si môžete uzatvoriť pohodlne a výhodne na poistenie.sme.sk.

O prevádzkovateľovi služby poistenie.sme.sk:

Union poisťovňa, a.s. na slovenskom trhu pôsobí od roku 1992 a ponúkajúca okrem cestovného poistenia, poistenia majetku, povinného zmluvného poistenia aj životné poistenie a doplnkové zdravotné poistenie. Union poisťovňa, a.s. ako prvá umožnila klientom platiť za poistenie online; v roku 2007 na Slovensko priniesla SMS poistenie, ktoré si môžu klienti pohodlne uzatvoriť už aj cez mobilné aplikácie. Jej sesterskou spoločnosťou je Union zdravotná poisťovňa a preto aj jej poistenci majú nárok na atraktívne zľavy napr. pri cestovnom či povinnom zmluvnom poistení. Union poisťovňa, a.s. je členom silnej medzinárodnej skupiny Achmea, a preto kladie veľký dôraz na transparentnosť, etiku a poskytovanie nadštandardných služieb pre klientov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line