Aj v roku 2012 sme pomáhali

ČSOB Finančná skupina myslí aj na pomoc a podporu. Prostredníctvom ČSOB nadácie sme aj v roku 2012 podporili rôzne oblasti a pomohli tým, ktorí to najviac potrebujú.

1. Podporili sme zdravý životný štýl, pomohli sme skvalitniť liečbu chorým deťom

ČSOB nadácia podporila aktívny a zdravý životný štýl a pomohla zlepšiť starostlivosť o choré deti v nemocniciach.
Nadácia v období od júna do septembra zorganizovala v Bratislave, Banskej Bystrici a Prešove tri charitatívno-športovo-bežecké podujatia s názvom ČSOB Okruh zdravia. Na všetkých troch okruhoch sa spolu zúčastnilo 1 662 registrovaných účastníkov, ktorí odbehli 14 138 kôl a desiatky z nich darovali krv.

ČSOB nadácia následne prispela na prístrojové vybavenie troch detských nemocníc. V hlavnom meste sa peniaze investovali do dovybavenia Centra miniinvazívnej chirurgie na Klinike pediatrickej urológie DFNsP Bratislava, na strednom Slovensku sme podporili nákup prístroja videogastroskop pre potreby DFNsP Banská Bystrica a na východe sme prispeli na nákup inkubátora pre Neonatologické oddelenie FNsP J.A. Reimana v Prešove. Každá z nemocníc dostala sumu 10 000 €.

2. Pomohli sme zamestnancom

ČSOB nadácia prostredníctvom Fondu solidarity poskytla podporu tým zamestnancom, ktorí majú ťažko zdravotne znevýhodneného alebo vážne chorého príbuzného. Pomoc spočívala vo finančnom príspevku na liečbu, terapeutický pobyt, kúpu prístroja a podobne. ČSOB nadácia dostala v tomto roku 7 žiadostí o podporu, pričom všetky boli podporené sumou v celkovom súčte 3 288 €.

3. Podporili sme inovácie a podnikanie mladých ľudí

ČSOB nadácia spolupracuje od leta s občianskym združením The Spot, ktoré podporuje inovatívne start upy, pomáha priviesť na svet nové biznisy a podporuje mladých ľudí, ktorí sa snažia rozbehnúť svoj vlastné podnikanie.

4. Spolu s našimi zamestnancami sme podali pomocnú ruku tam, kde je najviac potrebná

ČSOB nadácia sa na jeseň zamerala na Zamestnanecký grantový program. Jeho hlavným cieľom bolo umožniť zamestnancom ČSOB Finančnej skupiny sprostredkovať pomoc tam, kde vidia, že je najviac potrebná. Na základe odporučenia zamestnancov a následného hodnotenia nezávislej komisie sme podporili 24 projektov sumou 60 000 najmä z oblasti zdravého životného štýlu, zdravia detí či vzdelávania.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartu Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.