Mobilom platíme účty stále častejšie

Ľudia čoraz častejšie využívajú aktívne svoje účty a balíky služieb. Až 42 % ČSOB klientov tak za ich vedenie neplatia ani cent.

Aj mladí siahajú čoraz hlbšie do peňaženky. Žiaci základných a stredných škôl minuli ku koncu minulého roka o 13 % peňazí viac ako vlani. Rozdiely sú aj v používaní karty či hotovosti. Stredoškoláci si z bankomatu odnesú dvakrát vyššiu hotovosť v porovnaní so sumou, ktorú zaplatia kartou v obchodoch. 24 % študentov zase využíva služby elektronického bankovníctva.

Na Slovensku uprednostňujeme domovské bankomaty

Z bankomatov na Slovensku si ľudia vyberajú peniaze v priemere 4 razy do mesiaca, pričom priemerná výška výberu je 140 €. Uprednostňujeme bankomaty svojej domovskej banky, z ktorých si vyberáme častejšie a aj nižšie sumy.

V zahraničí vyberajú hotovosť najčastejšie mladí

V zahraničí si najčastejšie vyberajú hotovosť z bankomatu mladí ľudia vo veku 20 až 30 rokov, pričom priemerný výber je vyše 112 €. Za hranicami si o polovicu častejšie vyberajú hotovosť muži ako ženy.

Mobilom platíme účty čoraz viac

Mobilná aplikácia ČSOB Smartbanking je čoraz populárnejšia, počet prihlásení každým mesiacom stúpa, jeden užívateľ sa do aplikácie prihlási v priemere 15-krát mesačne. Oproti augustu mesačný počet prihlásení vzrástol už o viac ako 50 %.
Prostredníctvom mobilnej aplikácie ľudia aj stále častejšie svoje účty platia, najčastejšie tak už dlhodobo robia v pondelok medzi 10 a 11 hodinou a stúpa aj priemerná suma, ktorú zaplatia, už je to priemerne 60 €.

Stúpa aj využívanie internetového bankovníctva

Aj internetbanking šetrí ľuďom čas a prostredníctvom neho môžu veľa vecí vybaviť z pohodlia domova. Objem transakcií zrealizovaných prostredníctvom elektronického bankovníctva na účtoch ČSOB bol v roku 2012 o 7,63 % vyšší ako v roku 2011.
So Smart účtom môžete súťažiť o nový iPad mini

Klienti, ktorí si v období od 14.1. do 15.3. otvoria v ČSOB Smart účet (Pohoda, Extra Pohoda) v ktorejkoľvek pobočke ČSOB, môžu súťažiť o nový štýlový tablet. Okrem toho môžu získať 50 % zľavu z poplatku za vedenie balíka Pohoda pre svojho blízkeho.

Pohoda
Obsah balíka služieb:
medzinárodná platobná karta VISA Classic alebo MasterCard Standard, platby platobnou kartou v SR a zahraničí výbery z bankomatov ČSOB v SR, služby elektronického bankovníctva, povolené prečerpanie na účte, neobmedzený počet hotovostných vkladov, neobmedzený počet transakcií (prijaté platby, odoslané platby elektronicky, platby na základe trvalých príkazov a súhlasov s inkasom).
    Zľavu 100% z poplatku získate:
    ak je kreditný obrat min. 400 €, zrealizujete min. 1 trvalý príkaz, zrealizujete 1 súhlas s inkasom , priemerný mesačný zostatok je min. 300 €,
      alebo
      ak úspory v ČSOB dosiahnu objem min. 10 000 €,
        alebo
        ak priemerný mesačný zostatok na vašom podnikateľskom konte (Elektron, Plus) je min. 3 000 €, alebo aktívne využívate nový balík služieb Podnikateľské konto.
          Extra Pohoda
          Exkluzívny balík pre náročných klientov, s ktorým za jeden poplatok získate množstvo služieb a neobmedzený počet vybraných transakcií. S Extra Pohodou získate navyše výbery z bankomatov všetkých bánk v SR a zahraničí, cestovné a úrazové poistenie či vlastný obrázok na karte. Aj tento balík máte možnosť využívať bez poplatku.
          Obsah balíka služieb:
          medzinárodná platobná karta VISA Classic alebo MasterCard Standard s vlastným obrázkom a cestovným poistením , platby platobnou kartou v SR a zahraničí, výbery z bankomatov všetkých bánk v SR a SEPA krajinách v mene EUR, služby elektronického bankovníctva, povolené prečerpanie na účte , úrazové poistenie , neobmedzený počet transakcií (prijaté platby, odoslané platby elektronicky a na pobočke, platby na základe trvalých príkazov a súhlasov s inkasom, hotovostné vklady).
            Zľavu 100% z poplatku získate: ak úspory v ČSOB dosiahnu objem min. 15 000 €.

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.