Výpočet mzdy v roku 2013

Rok 2013 sa na Slovensku vyznačujeme veľkými zmenami v oblasti výpočtu miezd. Takmer všetky zákony, ktoré sa týkajú výpočtu mzdy sa zmenili. Mení sa Zákonník práce, Zákon o zdravotnom poistení, Zákon o sociálnom poistení, Zákon o dani z príjmu.
Najviac diskutovanou témou sú dohodári a zavedenie výpočtu odvodov do fondov. Výpočet mzdy sa v tejto oblasti skomplikoval množstvom rôznych výnimiek a kombinácií, ktoré sa viažu na to, či to je dohoda s pravidelným príjmom alebo nepravidelným príjmom, či je to dohoda pre študenta atď.
Pri takej obrovskej zmene je veľmi dôležité mať kvalitný mzdový program, v ktorom budú príslušné legislatívne zmeny zapracované včas a správne tak, aby výpočet mzdy už za január 2013 prebehol korektne a bez problémov.

Aký mzdový program na výpočet mzdy použiť?

Programov na Slovensku pre výpočet mzdy je veľmi veľa. Z pohľadu rýchlosti a správnosti zapracovania legislatívy je dobré vyberať program od zavedeného dodávateľa, ktorý má dlhoročné skúsenosti s vývojom programov na výpočet mzdy. Takým sú napríklad aj spoločnosti HOUR, spol. s r. o. a MADO, spol. s r.o., ktoré sa venujú problematike výpočtu mzdy už od roku 1993. Produkty HUMAN, SOLID a HUMANET, vyvíjané v kooperácii týchto dvoch firiem, patria k špičke na Slovensku.

Ako získať aktuálnu verziu programu na výpočet mzdy?

Väčšina dodávateľov programov na výpočet mzdy vydáva aktualizácie svojich programov v pravidelných mesačných alebo iných intervaloch. Aby ste získali aktuálnu verziu programu na výpočet mzdy stačí mať zaplatený poplatok na aktualizáciu programu na príslušné obdobie. Zo stránok výrobcu si stiahnete najnovšiu verziu a vykonáte jej inštaláciu.
Toto je štandardný postup, ktorého zásadné zjednodušenie priniesli pred pár rokmi online ekonomické systémy. Typickým zástupcom online programov na výpočet mzdy je HUMANET. Tento program sa zásadne odlišuje od klasických programov na výpočet mzdy v tom, že na prácu s ním nepotrebujete nikdy nič inštalovať ani aktualizovať.

Výpočet mzdy online

Online program na výpočet mzdy jednoducho používate priamo cez internet a máte tak istotu, že vždy pracujete s najnovšou verziou a aktuálnou legislatívou. Môžete s ním pracovať na počítači s operačným systémom Windows, ale rovnako dobre aj na Macu alebo Linuxe. Taktiež Vám umožňuje používať aj iné zariadenia ako sú napríklad tablet alebo smartfón.
Z pohľadu funkčnosti online program na výpočet mzdy Humanet nerobí žiadne kompromisy. Jeho možnosti sú na tej najvyššej úrovni. Z pohľadu potrieb pre výpočet mzdy a ďalších činností spojených s výpočtom mzdy, ako spracovanie a tlač zostáv, exporty, úhrady miezd atď. prevyšuje Humanet väčšinu programov dostupných pre výpočet mzdy na Slovensku.
Viac informácií o možnostiach a výhodách online programu na výpočet mzdy Humanet získate na adrese http://www.humanet.sk.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.