SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Najlepšia káva v Banskej Bystrici? Poradíme Vám kde ju nájdete

Káva musí byť taká horúca ako bozky dievčaťa v prvý deň, taká sladká ako noci v jej náručí a taká čierna ako kliatby jej mamy, keď sa to dozvie.

Káva musí byť taká horúca ako bozky dievčaťa v prvý deň, taká sladká ako noci v jej náručí a taká čierna ako kliatby jej mamy, keď sa to dozvie. Arabské príslovie ktorým sa riadia personál a majitelia Sun Caffe.

Pokiaľ pre Vás každodenné espresso znamená spôsob života, oázu pokoja a radi si ho vychutnávate lahodnými dúškami, určite zavítajte do Sun Caffe, ktorá sa nachádza nad Europa SC, na hlavnej pasáži smerom na Belveder v priestoroch Mamma centra (Hospice).

Káva je veda a jednoduchosť zároveň

V Sun Caffe to vedia, na správne espresso pesonálu stačia 2 minúty. Dôležité je dať si pozor, aby nevychladlo a šálka bola príjemne teplá. Zrná talianskej kávy Bazzara, ktorú v Sun Caffe používajú, sa melú tesne pred použitím, a tým sa docieli najlepšia aróma. Kvalitné espresso ľahko spoznáte na prvý pohľad, hustejšia pena krásnej jemnej orieškovej farby, intenzívna aróma, hutnejšia konzistencia a intenzívna vôňa. „Po osladení kávy musí cukor jemne klesnúť, po zamiešaní lyžičkou sa opäť vytvorí pena. Hlava každého espressa je chuť a vôňa,"  vysvetľuje Zuzana Lecká, spolumajiteľka kaviarne Sun Caffe. Štandartné espresso s mliečkom maresi a hnedým cukrom v Sun Caffe podávajú za príjemné 1,50 €.

Najdrahšia káva na svete Kopi Luwak už aj v Banskej Bystrci! 

Pre skutočných fajnšmejkrov má Sun Caffe v ponuke aj cibetkovú kávu Kopi Luwak. Kilogram kávy bežne stojí aj cez 1000 USD. Málokto pozná jej tajomstvo, kávové zrná totižto najprv prechádzajú tráviacim traktom cibetky (zviera podobné našej lasici). Cibetka zrná najprv dôkladne prežuje, prehltne a následne vylúči. Cibetka zje vždy len tie najkrajšie zrná, na ne potom v tráviacom trakte pôsobia žalúdočné kyseliny a enzýmy, ktoré kávu fermentujú. Káva z cibetky sa nedá produkovať vo veľkom, pretože zvieratá v zajatí nechcú tieto kávové zrná konzumovať. Napriek tomuto „spôsobu prípravy„ je po káve enormný dopyt, ročne sa jej vyprodukuje obmedzené množstvo. „Naši zákazníci ju opisujú ako mierne korenenú kávu, viacerí v nej cítia dokonca čokoládu alebo chuť rebarbory. Šálku kávy máme v ponuke za 4,90 €, pričom ju bežne nekúpite pod 10 €," dopĺňa Zuzana Lecká, spolumajiteľka Sun Caffe. Zároveň odmieta prezradiť, aké množstvo za týždeň predajú. Prezrádza len že počet predaných šálok Cibetkovej kávy prudko stúpa.

Máte radi čerstvé zákusky? Hľadáte vhodné miesto na firemný večierok alebo rodinnú oslavu? 

Priamo v Sun Caffe majú aj vlastnú výrobňu zákuskov a koláčov, ktoré putujú z pece zákazníkom priamo na stôl. Sacherova torta alebo špecialita  Alžbetina baletka si našli svojich stálych zákazníkov. V súčasnosti Sun Caffe dodáva zákusky do hotelov, reštaurácií a iných kaviarní. Súčasťou kaviarne je aj banketka, pričom celá kaviareň sa dá uzavrieť, napr. pre porady, firemné stretnutia, oslavy, narodeniny alebo aj kary, maximálne však do 20-25 ľudí. Priamo pri kaviarni sa nachádza aj parkovanie zdarma, detský kútik, terasa pre fajčiarov a každé ráno podávajú čerstvé croissanty. Na facebookovskej stránke Sun Caffe sa vždy dozviete aktuálne novinky a počas leta na nej budú prebiehať súťaže o lístky na koncerty a festivaly.  Pokiaľ máte záujem objednať si zákusky priamo z Sun Caffe k vám domov, prípadne do prevádzky, rezervovať si stôl alebo celý priestor, ozvite sa na tel. č. 0903 418 013. Kaviareň Sun Caffe je otvorená pracovné dni od 7:30 do 22:00, počas víkendu od 9:00 do 22:00.

 

Zaujala Vás táto reklama ? Chcete takúto reklamu vo Vašom meste ? Píšte na lucian.rexa@petitpress.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 138
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 811
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 161
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 684
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 232
  6. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 085
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 063
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 991
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Týchto 5 beauty trendov musíte vyskúšať


INZERCIA 8 h

Magazín Leto v Rakúsku 2025 nájdete vložený v denníkoch SME a Korzár už dnes.


INZERCIA 21. máj

Vychováva mladé talenty a učí ich disciplíne.


INZERCIA 20. máj

Zistite, ako sa buduje pracovné prostredie, v ktorom nemajú predsudky miesto.


INZERCIA 20. máj
SkryťZatvoriť reklamu