Muškáty - novinky tejto sezóny!

Muškáty Caliente - novinka na našom trhu, s jedinečnými vlastnosťami!

Pre milovníkov muškátov šľachtitelia priniesli novinku na náš trh - sériu Pelargonium Caliente. Tieto muškáty sú hybridom, ktorý vznikol krížením vzpriamených muškátov(Pelargonium zonale) a ťahavých muškátov (Pelargonium peltatum). Týmto krížením muškát Caliente získal najlepšie vlastnosti z oboch a vytvoril novú skupinu muškátov na našom trhu.

Muškáty Caliente sa vyznačujú možnosťou pestovania vo voľnej pôde a pôdopokryvnými vlastnosťami. Rovnako majú množstvo pozitívnych vlastností ako nenáročnosť pestovania, atraktívne farby , dlhé a bohaté kvitnutie od jari až do prvých mrazov.
Jasné farby kvetov a výborné pestovateľské vlastnosti zaraďujú tieto muškáty do kategórie najžiadanejších a stávajú sa nevyhnutnosťou každej záhrady, terasy a balkónu.

Muškát Caliente Deep Red je v súčasnosti považovaný za jeden z najlepších červených muškátov na trhu.

Muškáty zo série Caliente sú dostupné v zásielkovom obchode Snívajme na záhrade a nájsť ich môžete aj v tomto katalógu:

Rady pre úspešné pestovanie muškátov Caliente:
Muškáty Caliente je vhodné pestovať na slnečnom alebo mierne zatienenom mieste, s úrodnou, dobre odvodnenou pôdou. Je možné ich vysádzať do nádob - najvhodnejšie sú samozavlažovacie, ktoré sú zárukou bohatokvitnúcich, vitálnych rastlín, alebo priamo do pôdy na záhone. Muškáty je potrebné hnojiť od marca do septembra približne 2 až 3 krát do mesiaca hnojivom s vyšším obsahom draslíka pre bohaté kvitnutie. V lete sa musia výdatnejšie polievať, v zime sa udržiava substrát suchší. Mladšie rastliny sa na jar presadia, staršie sa presádzajú zriedkavo. Nesmú sa postrekovať. Ak rastlina slabo rastie, je to spôsobené tým, že je na príliš tmavom mieste - postavte ju na svetlejšie miesto, nie však na priame slnko. Ak je substrát suchý, začnú žltnúť listy a často vznikajú na nich i hnedé fľaky. Je treba rastlinu dôkladne poliať. Ak zbadáte, že rastlina má tenké výhonky, môže to byť spôsobené bakteriálnym ochorením. Vtedy nie je možné rastlinu zachrániť. Na vlhkom a príliš chladnom mieste môžu rastliny ohroziť hubové choroby. Poznáte to podľa tmavých a hnilých stoniek. Ak má rastlina mnoho listov a málo kvetov, môže ísť o bežný jav, ale môže to byť i príznakom nadmerného hnojenia.

Viac informácií o pestovaní, rozmnožovaní, chorobách a škodcoch muškátov nájdete tu:

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.