Gynekologické zápaly – hormonálna nerovnováha u žien I.

Gynekologické zápaly, mykózy, plesne, kvasinkové infekcie, myómy, cysty, endometrióza, či ďalšie, často ešte závažnejšie problemy, to všetko má často príčinu práve v hormonálnej nerovnováhe.

Gynekologické zápaly, mykózy, plesne, kvasinkové infekcie, myómy, cysty, endometrióza, niektoré druhy neplodnosti či ďalšie, často ešte závažnejšie problemy, to všetko má často príčinu práve v hormonálnej nerovnováhe.

Hormonálnu nerovnováhu u žien vyvoláva pravidelné kolísanie hladiny najdôležitejšieho ženského hormónu estrogénu či už počas aktívnej činnosti ženských orgánov alebo s nástupom menopauzy. Hormonálna nerovnováha potom vedie v organizme k množstvu problémov, s ktorými tisíce žien každodenne bojujú.

Mnohí z nás nevedia, že riešenie je často pomerne jednoduché a je nám dosah ruky, pretože sa nachádza v prírode. Niektoré rastlinky obsahujú takzvané fytoestrogény, látky, ktoré majú podobné účinky ako hlavný ženský hormón estrogén. Dodaním do organizmu týchto látok dochádza v organizme k pomerne rýchlej stabilizácii vnútorného prostredia a tým aj odstráneniu hlavnej príčiny problémov.

Najvhodnejšou a najúčinnejšou formou užívania týchto byliniek je forma macerátov, čiže tinktúr z bylín alebo tinktúr z púčikov rastlín, ktoré umožňujú nielen jednoduché pravidelné užívanie, ale aj mimoriadne vysokú účinnosť. Najúčinnejšia forma fytoterapie to sú tinktúry z púčikov rastlín, ktorú poznáme pod menom gemmoterapia (z latinského gemmos – púčik). Rastlinky sa macerujú v liehu niekoľko mesiacov, ktorý z nich za toto obdobie vytiahne maximum zdraviu prospešných látok.

Najväčšia slovenská bylinkáreň www.zdravysvet.sk zastupuje na Slovensku jednu z najznámejších českých bylinkárok pani Mgr. Podhornú, ktorá ako prvá v strednej Európe začala gemmoterapeutiká pred rokmi vyrábať. Jej firma Naděje je najznámejšou českou bylinkárskou firmou. Pani Mgr. Podhorná na Zdravom svete vedie aj bylinkársku zdravotnú poradňu gemmoterapie, kde s ňou môžete vaše problémy skonzultovať. V našej poradni však môžete nájsť aj množstvo už zodpovedaných zdravotných diagnóz, na ktoré už pani magistra odpovedala a ktoré môžu pomôcť aj vám k opätovnému návratu k zdraviu.

Dnes sa budeme venovať gynekologickým zápalom.

Ako sme už povedali, sprievodným javom pri hormonálnej nerovnováhe sú časté gynekologické zápaly.

Pri akejkoľvek nerovnováhe napádajú citlivé ženské orgány kvasinky a rôzne mykózy a tie potom môžu vyvolať rôzne druhy zápalov.

Osvedčeným prostriedkom tu je extrakt z plamienky zamatovohlúbikovej T35 či tinktúra z grapefruitového semienka T11, ktoré sa dokážu vysporiadať s kvasinkami či mykózami a spolu s ďalšími výťažkami z bylín či púčikov, dokážu znovu navrátiť zdravie žene.
Veľmi zaujímavou základnou tinktúrou na stabilizáciu hormónov je Femina T9, je to zmes bylín určená pre ženy, ktorá slúži ako základ k ďalšej liečbe. Často vystačia ženy po využití špeciálne zostavenej kúry s užívaním len tejto jednej bylinnej tinktúry.

Femina T9 sa dá aj veľmi dobre kombinovať aj s ďalšími ženskými bylinkami, najmä ostružinou malinovou P31, ktorá upravuje hormonálnu sekréciu, má účinok podobný ženským hormónom, v zmesi čierna ríbezľa - ostružina malinová P10 upravuje endokrinnú rovnováhu, pôsobí proti ovariálnym cystám, poruchám menštruácie a tlmí pošvové zápaly.

Nesmieme na tomto mieste zabudnúť ani na Kapucínku P30, ktorá ako prírodné antibiotikum je vhodná tinktúra v prípade bakteriálnych zápalov.

Veľmi vhodné pri akýchkoľvek problémoch sú dlhoročne overené zostavy - kombinácie tinktúr, tzv kúry z tinktúr našej pani bylinkárky, ktoré sú vyskúšané stovkami spokojných žien.

Základnou všeobecnou kúrou na gynekologické zápaly, to je kúra K04

byliny: plamienka zamatovohlúbiková T35, jarabina vtáčia T15, púčiky: breza P2, čierna ríbezľa - ostružina malinová P10

alebo ďalšia kombinácia:

byliny: plamienka zamatovohlúbiková T35, grapefruitové semienko T11, femina T9, , púčiky: čierna ríbezľa - ostružina malinová P10, kotvičník P56

Mnohé z vás poznajú vynikajúcu bylinku kotvičník zemný P56 ako prostriedok na stabilizáciu mužských hormónov. Kotvičník však stabilizuje hormóny u oboch pohlaví, takže je významnou bylinkou aj pre ženy pri horeuvedených problémoch.

Veríme, že bylinky, ktoré sme vám dnes predstavili, výrazne pomôžu mnohým z vás k odstráneniu vašich zdravotných problémov. Dnes sme sa zamerali na konkrétne bylinky, v ďalších článkoch tému hormonálnej nerovnováhy rozšírime a budeme sa venovať aj stravovaniu, pretože je veľmi dôležité pri udržiavaní správneho pH organizmu.

Onedlho vám predstavíme ďalšie bylinky z gemmoterapie. Na budúce sa budeme konkrétnejšie venovať mykózam, plesniam, chlamídiám a kvasinkám.

Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.