Mykózy, chlamýdie, candida – hormonálna nerovnováha u žien II.

Po gynekologických zápaloch sa budeme dnes zaoberať problémami ako sú mykózy, chlamýdie, candida albicans, ktoré zväčša po gynekologických zápaloch napádajú oslabené ženské orgány.

Po gynekologický zápaloch sa budeme dnes zaoberať problémami ako sú mykózy, chlamýdie, candida albicans, ktoré zväčša po gynekologických zápaloch napádajú oslabené ženské orgány.

Pokiaľ je organizmus v rovnováhe, imunitný systém sa vie vysporiadať s väčšinou vonkajších i vnútorných problémov, s ktorými prichádza organizmus do styku.  Hormonálna nerovnováha má zásadný vplyv na primárny metabolizmus a pH organizmu.

Väčšina liečby v západnej medicíne je však zameraná na následok a ženy sú tak v nekonečnom kolotoči problémov, z ktorého je len veľmi ťažké vystúpiť.

Preto najvhodnejším postupom je súčasné pôsobenie liečby na úrovní príčiny – najlepšie tinktúrami z púčikov rastlín na harmonizáciu hormónov a taktiež následku – bylinkami, ktoré majú protiplesňové, antimykotické, či antibakteriálne pôsobenie. Tu taktiež odporúčame gemmoterapiu k kombinácii spolu s rôznymi hydrofilnými olejmi na vonkajšie použitie.

Podľa toho aký je závažný problém, volíme liečbu buď jednotlivými tinktúrami alebo pri dlhodobejších problémoch liečbu tzv. kúrami z tinktúr, kde sú naskladané jednotlivé tinktúry a užíva sa viacero tinktúr z gemmoterapie súčasne.

Odporúčaná kúra na plesne, mykózy a candidu

tinktúry z bylín : plamienka zamatovohlúbiková T35, jarabina vtáčia T15, cesnak medvedí T4, tinktúry z púčikov : čierna ríbezľa - malina P10, šišák bajkalský P69, nechtík P32, dub P12,

jednoduchšia kombinácia zameraná viac na úpravu hormónov:

byliny: femina T9, plamienka T35  púčiky: čierna ríbezľa - malina P10

Pri chlamýdiach:

byliny: plamienka zamatovohlúbiková T35, chlamysan SV2, púčiky: brusnica P53,

Na vonkajšie použitie odporúčame hydrofilný olej Fema, alebo intímny gél Fema. Vhodný je aj sedací bylinkový kúpeľ od Naděje.

Zaujímavou alternatívou pri mykózach je aj kokosový olej, ktorý má antifungicídne účinky.

Nezabúdajme, že podstatný vplyv na rovnováhu vnútorného prostredia má strava. Dôležité je, aby ste zásaditou potravou pomáhali vyrovnávať kyslé prostredie, ktoré je spôsobené súčasným životným štýlom.  Na vyrovnanie pH organizmu sú výborné napr. zelené potraviny a umeboshi.

Dúfame, že tieto informácie pomôžu mnohým ženám pri návrate k zdraviu.

Na budúce sa budeme venovať cystám a myómom.

Ing. Pavol Machnič, www.zdravysvet.sk

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.