Výkonnosť fondov vracia investorom spokojný úsmev

Podielové fondy z dielne ČSOB Asset Managementu a KBC Asset Managementu, ktoré klientom distribuuje Československá obchodná banka, zaznamenali v roku 2012 atraktívne zhodnodenia.

Priemerný ročný výnos akciových fondov denominovaných v EUR dosiahol k 31.12.2012 viac ako 14,7 %. Veľmi dobre sa darilo aj ostatným kategóriám podielových fondov, kde dlhopisové fondy dosiahli priemernú ročnú výkonnosť cez 9 %, úspešné boli aj zmiešané fondy s vyše 8 % priemerným výnosom za uplynulý rok.
Vzhľadom na to, že ČSOB/KBC disponuje najširšou ponukou podielových fondov na trhu, vyberie si naozaj každý investor a jednoducho si diverzifikuje svoje portfólio. Ďalšou možnosťou je investícia do aktívne spravovaných zmiešaných fondov, ktoré za klienta sledujú situáciu na finančných trhoch a podľa potreby na ňu reagujú.
Medzi najobľúbenejšie zmiešané fondy u klientov ČSOB patria podielové fondy z rodiny ARCHIPEL, ktoré by mali patriť medzi základné piliere, na ktorých sa dá portfólio postaviť.
Práve zmiešané fondy sú typom investície aj pre menej skúsených investorov, ktorí nemali odvahu investovať, resp. pre tých, ktorí nemajú čas alebo podmienky na to, aby sa o svoju investíciu starali a pravidelne sledovali dianie na finančných trhoch. Je to pomerne jednoduché riešenie, ako investovať do jedného fondu a pritom mať investíciu rozloženú do viacerých aktív.
Podielové fondy z rodiny ARCHIPEL sú aktívne spravované fondy, ktoré ponúkajú konkrétny stupeň ochrany, čím umožňujú investorovi vyhnúť sa väčším stratám, než je schopný tolerovať. Ak klient investuje počas prehodnocovania výšky ochrannej úrovne, počas nasledujúceho ročného obdobia hodnota jeho investície nepoklesne pod 95 %, resp. 90 %. Maximálny výnos pritom nie je nijako ohraničený.
Získali sme ocenenie
Kvalitu tejto kategórie fondov potvrdzujú aj získané ocenenia. Aktuálne spoločnosť Fincentrum a internetový portál Investujeme.sk ocenili náš fond Archipel Portfolio Pro February 95 prvým miestom v kategórii garantovaných fondov dostupných slovenským investorom.
Výkonnosť Archipelov od 9.1.2012 do 9.1.2013:

Archipel Portfolio Pro February 95 7,88 % p.a.
Archipel Portfolio Pro May 90 7,16 % p.a.
Archipel Portfolio Pro August 95 6,55 % p.a.
Archipel Portfolio Pro November 90 8,50 % p.a.

Zdroj: SASS a KBC AM

KOMBI ponuka:
V týchto dňoch môžu klienti využiť ďalšiu výhodnú ponuku sporenia a investovania. Je ňou obľúbená kombinácia termínovaného vkladu s viazanosťou 18 mesiacov s vybraným investičným produktom. Klient tak môže získať na termínovanom vklade atraktívny úrok až 2,20 % p.a.
ČSOB zvýhodnenou úrokovou sadzbou odmení tých klientov, ktorí si v termíne od 23.1. do 8.3.2013 založia ČSOB Termínovaný vklad s viazanosťou 18 mesiacov, a zároveň investujú časť prostriedkov do vybraného investičného produktu podľa aktuálnej ponuky ČSOB. Klienti môžu 18-mesačný ČSOB Termínovaný vklad kombinovať s podielovými fondmi typu ARCHIPEL.

Od 4.2.2013 ponuku doplní nový zaistený fond Global Partners CSOB Duo Coupon 8, pri ktorom klientom vyplatíme prvú polovicu investície už na konci marca budúceho roku spolu s výnosom 7,5 % (7,17% p.a.)*.
*pred zdanením, bez započítania poplatkov

Upozornenie: Úlohou tohto reklamného dokumentu nie je nahradiť kľúčové informácie pre investorov, predajný prospekt, štatút alebo stanovy podielového fondu, ktoré sú k dispozícií v slovenskom jazyku na predajných miestach Československej obchodnej banky, a.s., u subdistribútorov a na www.csobinvesticie.sk. S investíciou je spojené aj riziko, hodnota investície sa môže aj znižovať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy. Údaje o minulej výkonnosti nie sú spoľahlivým ukazovateľom pre budúce výkonnosti. Daňový režim závisí od individuálnej situácie klienta a v budúcnosti sa môže zmeniť. V súlade so štatútom alebo stanovami podielového fondu môže podiel prevoditeľných cenných papierov alebo nástrojov peňažného trhu vydaných alebo zaručených štátmi alebo orgánmi uvedenými v štatúte prekročiť 35 % hodnoty majetku v podielovom fonde, pričom tento podiel môže dosiahnuť až 100 %.
Zvýhodnená úroková sadzba na ČSOB Termínovaný vklad s viazanosťou 18 mesiacov je platná na prvé obdobie viazanosti pre klientov, ktorí si založia ČSOB Termínovaný vklad v termíne od 23.01.2013 do 08.03.2013, a zároveň si na pobočkách ČSOB podajú pokyn na nákup Global Partners CSOB Duo Coupon 8 počas upisovacieho obdobia a/alebo si podajú pokyn na nákup Archipel Pro November 90 a/alebo Archipel Pro February 95 a/alebo Archipel Pro May 90 a/alebo Archipel Pro August 95 od 23.01.2013 do 08.03.2013 (ďalej aj "Investičné produkty"). Uvedená úroková sadzba sa vzťahuje iba na prípady, ak produkty vo forme kombinovanej ponuky akceptuje ten istý klient, s minimálnym vkladom 500 EUR do ČSOB Termínovaného vkladu a s minimálnou investíciou vo výške 1 000 EUR (bez zohľadnenia vstupného poplatku pri fondoch) do aspoň jedného z Investičných produktov. Uvedené platí za predpokladu, že klient nestornuje pokyn na nákup príslušného fondu pred jeho vysporiadaním. Objem prostriedkov vložených na ČSOB Termínovaný vklad môže byť až do výšky celkového investovaného objemu do vymenovaných Investičných produktov, a to ku dňu založenia ČSOB Termínovaného vkladu. V prípade nedodržania vyššie uvedených podmienok je úroková sadzba vo výške 0,01 % p.a. a to od počiatku vkladu.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 704
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 529
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 267
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 760
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 005
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 876
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 571
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 7 471
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 2 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 15 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

24 h
SkryťZatvoriť reklamu