Vieme, ako znížiť nehodovosť na cestách

Približne 30% dopravných nehôd je zapríčinených nedostatočnými šoférskymi zručnosťami. Bezpečnosť na cestách tak vo veľkej miere závisí od toho, ako dokážeme riešiť krízové situácie.

Najdôležitejšie je jazdiť zodpovedne a predvídavo. Na šoférovanie sa maximálne sústrediť a vyvarovať sa rôznym rušivým vplyvom, ako je telefonovanie, prepínanie hudby či dokonca „esemeskovanie“. Každý vodič by mal totiž na podnet v premávke zareagovať do jednej sekundy, no ak pri šoférovaní vykonáva rôzne iné činnosti, čas reakcie sa značne predĺži.

Bezpečnosť  na cestách je aj v záujme poisťovne Genertel. „Snažíme sa o neustále vzdelávanie vodičov a znižovanie nehodovosti. Preto sme pre širokú verejnosť pripravili súťaž o 10 poukazov na kurz bezpečnej jazdy  v Driving Academy“, prezrádza Miroslav Chovan, riaditeľ poisťovne.

Nie je dôležitá len rýchlosť

Rýchlosť reakcie v nečakanej krízovej situácii je dôležitá a veľakrát rozhoduje o počte dopravných nehôd. Dobrý šofér by však nemal mať svoje reakcie len rýchle, ale predovšetkým správne. V niektorých štátoch zaviedli povinné kurzy bezpečnej jazdy pre všetkých nových šoférov. Podarilo sa im tak zvýšiť bezpečnosť na cestách, čím znížili nehodovosť asi o 30%.

Zlepšite si šoférske zručnosti

Kurzy bezpečnej jazdy je možné absolvovať aj na Slovensku. Pripravia vás na to, ako predísť vzniku krízových situácií, zlepšíte svoje šoférske zručnosti a naučíte sa, ako správne zareagovať v prípade nečakanej krízovej situácie.

Priemerný vodič vraj dokáže zvládnuť len 5% krízových situácií. Cieľom kurzu bezpečnej jazdy je zvládnutie štyroch základných krízových situácií: krízové brzdenie, vyhýbavý manéver, nedotáčavý a pretáčavý šmyk. Po absolvovaní takéhoto kurzu bude vodič vedieť, čo robiť napríklad v prípade, že mu do cesty vbehne zver.

Vyhrajte kurz bezpečnej jazdy

Keďže nehodovosť v zimných mesiacoch stúpa, poisťovňa Genertel sa rozhodla podporiť bezpečnosť na cestách. V spolupráci s Driving Academy pripravila súťaž, do ktorej sa môže zapojiť každý, kto si vypočíta cenu PZP na stránke poisťovne. Akonáhle zadáte svoje údaje a zobrazí sa vám kalkulácia ceny, automaticky budete zaradení do súťaže o 10 poukazov na kurz bezpečnej jazdy v Driving Academy.

Chcem hrať o kurz bezpečnej jazdy.

smykajuce_sa_auto_490x327-r375.jpg

Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia

Oddelenie pre najmenších vynovili za rekordných sedem dní.

Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?

Na fórach nájdete rôzne komentáre na adresu finančných sprostredkovateľov z Partners Group Sk. Ktoré sú a ktoré nie sú pravdivé?

Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta

Sú poznávacie zájazdy vaša srdcovka? Zažite dva alebo tri počas jednej cesty.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?