Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Vieme, ako znížiť nehodovosť na cestách

Približne 30% dopravných nehôd je zapríčinených nedostatočnými šoférskymi zručnosťami. Bezpečnosť na cestách tak vo veľkej miere závisí od toho, ako dokážeme riešiť krízové situácie.

Najdôležitejšie je jazdiť zodpovedne a predvídavo. Na šoférovanie sa maximálne sústrediť a vyvarovať sa rôznym rušivým vplyvom, ako je telefonovanie, prepínanie hudby či dokonca „esemeskovanie“. Každý vodič by mal totiž na podnet v premávke zareagovať do jednej sekundy, no ak pri šoférovaní vykonáva rôzne iné činnosti, čas reakcie sa značne predĺži.

Bezpečnosť  na cestách je aj v záujme poisťovne Genertel. „Snažíme sa o neustále vzdelávanie vodičov a znižovanie nehodovosti. Preto sme pre širokú verejnosť pripravili súťaž o 10 poukazov na kurz bezpečnej jazdy  v Driving Academy“, prezrádza Miroslav Chovan, riaditeľ poisťovne.

Nie je dôležitá len rýchlosť

Rýchlosť reakcie v nečakanej krízovej situácii je dôležitá a veľakrát rozhoduje o počte dopravných nehôd. Dobrý šofér by však nemal mať svoje reakcie len rýchle, ale predovšetkým správne. V niektorých štátoch zaviedli povinné kurzy bezpečnej jazdy pre všetkých nových šoférov. Podarilo sa im tak zvýšiť bezpečnosť na cestách, čím znížili nehodovosť asi o 30%.

Zlepšite si šoférske zručnosti

Kurzy bezpečnej jazdy je možné absolvovať aj na Slovensku. Pripravia vás na to, ako predísť vzniku krízových situácií, zlepšíte svoje šoférske zručnosti a naučíte sa, ako správne zareagovať v prípade nečakanej krízovej situácie.

Priemerný vodič vraj dokáže zvládnuť len 5% krízových situácií. Cieľom kurzu bezpečnej jazdy je zvládnutie štyroch základných krízových situácií: krízové brzdenie, vyhýbavý manéver, nedotáčavý a pretáčavý šmyk. Po absolvovaní takéhoto kurzu bude vodič vedieť, čo robiť napríklad v prípade, že mu do cesty vbehne zver.

Vyhrajte kurz bezpečnej jazdy

Keďže nehodovosť v zimných mesiacoch stúpa, poisťovňa Genertel sa rozhodla podporiť bezpečnosť na cestách. V spolupráci s Driving Academy pripravila súťaž, do ktorej sa môže zapojiť každý, kto si vypočíta cenu PZP na stránke poisťovne. Akonáhle zadáte svoje údaje a zobrazí sa vám kalkulácia ceny, automaticky budete zaradení do súťaže o 10 poukazov na kurz bezpečnej jazdy v Driving Academy.

Chcem hrať o kurz bezpečnej jazdy.

smykajuce_sa_auto_490x327-r375.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.