Ideálny ekonomický systém pre outsourcing

Účtovnícke firmy a samostatné účtovníčky, ktorých úlohou je externé spracovanie miezd a účtovníctva, potrebujú k svojej práci kvalitný a spoľahlivý ekonomický systém. Ako vybrať ten najvhodnejší?

Klasický ekonomický systém

Na Slovensku nájdete viac ako 80 rôznych riešení pre mzdy a účtovníctvo, ktoré sa líšia cenou a funkčnosťou, ale v konečnom dôsledku v každom z nich dokážete mzdy a účtovníctvo spracovať. Najpredávanejším a najpoužívanejším ekonomickým systémom na Slovensku sú programy spoločnosti Kros, pretože patria určite k jedným z najlepších.
Jednu podstatnú vec má väčšina týchto klasických ekonomických systémov, ako napríklad programy Kros, spoločnú. A tou je ich klasická architektúra a spôsob používania. Najskôr musíte takýto klasický ekonomický systém nainštalovať a neskôr musíte pravidelne sťahovať a inštalovať aktualizácie. Nesmiete zabúdať ani na pravidelné zálohovanie dát, aby všetka práca nebola stratená, ak dôjde k poruche počítača. Tieto činnosti Vám zaberú nemálo času a peňazí.
Čím viac zákazníkov ako účtovníčka máte, tak tým častejšie za Vami chodia a telefonujú a potrebujú zistiť rôzne informácie z účtovníctva a miezd, ktoré pre nich spracovávate. Nebolo by výborné, ak by si sami podnikatelia mohli priamo v danom ekonomickom systéme informácie pozrieť? Také riešenie samozrejme existuje vo forme vzdialeného pripojenia. Jeho využitím dokážete na jednej strane ušetriť drahocenný čas, ktorý môžete venovať novým klientom, ale na druhej strane Vás toto riešenie stojí viac peňazí, takže to čo od nových klientov získate, tak spotrebujete na poplatkoch na prevádzku vzdialeného pripojenia.

Online ekonomický systém

Online ekonomické systémy, akým je napríklad Humanet, sú na Slovensku menej známe. Je to logické, keďže existujú kratší čas ako klasické ekonomické systémy a je ich oveľa menej. Tie, ktoré sú reálne použiteľné, by ste spočítali na prstoch jednej ruky.
Online ekonomický systém je liekom na starosti, ktoré máte s prevádzkou ekonomického systému. Ak používate online ekonomický systém, ako napríklad Humanet, tak už nemusíte nikdy nič sťahovať, inštalovať ani zálohovať, pretože tieto činnosti vykonáva za Vás prevádzkovateľ systému. Získate tak množstvo času a peňazí na Vaše hlavné prevádzkové činnosti.
Z pohľadu dostupnosti údajov už nemusia podnikatelia volať účtovníčke, aby zistili informáciu z účtovníctva. Jednoducho sa doň kedykoľvek pozrú a zistia, čo potrebujú. Aký paradox! Konečne sa k svojim údajom dostane aj ich vlastník, teda ten pre koho sa účtovníctvo a mzdy spracovávajú. Zároveň aj účtovníčka nemusí riešiť každý deň požiadavky podnikateľov na zistenie stavu záväzkov, pohľadávok a pod.
Výhodou online ekonomického systému Humanet je aj fakt, že okrem operačného systému Windows môžete použiť aj Linux alebo Mac. Dokonca môžete do miezd a účtovníctva pristupovať aj z mobilných zariadení s pripojením do internetu ako sú tablet alebo smartfón. To ocenia najmä podnikatelia a manažéri firiem, ktorí často cestujú.

Zhrnutie

Ak ste teda outsourcingová firma, zvolíte si radšej klasický ekonomický systém, ako napríklad Kros, ktorý musíte inštalovať, aktualizovať a dáta v ňom spracované zálohovať? Alebo si radšej za rovnaké peniaze zvolíte online ekonomický systém, ako napríklad Humanet, kde sa o jeho prevádzku a zálohovanie dát vôbec starať nemusíte?
Ak ste podnikateľ zvolíte si radšej účtovnú firmu, ktorá používa klasický ekonomický systém, do ktorého prístup nemáte a každú informáciu z účtovníctva musíte získať telefonicky alebo osobnou návštevou účtovníčky? Alebo si radšej vyberiete účtovníčku, ktorá Vám poskytne online prístup k Vášmu účtovníctvu a budete tak vedieť zistiť informácie kedykoľvek potrebujete, hoci ste aj na služobnej ceste?

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.