Váš majetok môže najčastejšie poškodiť vytopenie

Voda je dôležitá na prežitie, no vie spôsobiť aj poriadne problémy. Až tretinu škôd má na svedomí práve vytopenie. Z údajov ČSOB Poisťovne vyplýva, že priemerná škoda spôsobená touto udalosťou sa pohybuje vo výške 400 €. Maximálna suma, ktorú ČSOB Poisťovňa v dôsledku vytopenia vyplatila, bola 44 000 €.

Škody spôsobujú aj záplavy

Záplavy sú druhou najčastejšou príčinou poistnej udalosti v domácnostiach. Je ich viac ako desatina. Priemerná škoda sa v tomto prípade šplhá na 1 000 €, no najvyššia suma, akú sme za posledné roky vyplatili, sa v tomto prípade vytiahla na 73 000 €.

Výnimkou nie sú ani vlámania, požiare, úder blesku či víchrica

Treťou najčastejšou príčinou škôd sú vlámania. Priemerná škoda v týchto prípadoch je 630 €, no evidujeme aj škodu za takmer 13 000 €.
ČSOB Poisťovňa vyplatila aj škody spôsobené požiarmi. Každý z nich dosahuje v priemere 3 000 €, maximálne vyplatená čiastka bola 60 500 €.

Evidujeme aj škody, ktoré vznikli následkom úderu blesku. ČSOB Poisťovňa vyplatila v tomto prípade dotknutému klientovi priemernú sumu vo výške 850 €.

Domov môže poškodiť aj víchrica. V tomto prípade sme dotknutému klientovi vyplatili maximálnu sumu vo výške 20 000 €.

Ponúkame extra úroveň pre bývanie

Príroda vie byť nevyspytateľná a nečakané situácie takmer nepretržite ohrozujú majetok. Produkt majetkového poistenia Domos Kompakt pomáha zmierniť následky v poškodenej domácnosti či nehnuteľnosti a ČSOB Poisťovňa naň ponúka v týchto dňoch 15% zľavu. Klient si zároveň môže zvoliť nový balík Extra. Za minimálny rozdiel získa:

- extra odškodné 300 € na úhradu nepredvídateľných nákladov bez akéhokoľvek dokladovania pri škode nad 3 000 €,
- poistenie nových rizík ako je napríklad škoda na potravinách v chladničke pri výpadku elektrickej energie,
- rozšírené asistenčné služby o vyššie limity a služby v prípade havarijnej situácie ako sú napríklad upratovacie práce či preprava do náhradného ubytovania.

Netreba zabudnúť ani na škody, ktoré môžeme spôsobiť iným. V prípade poistenia za zodpovednosť a škodu zaplatí poisťovňa za klienta v prípade poistnej udalosti sumu až do výšky 140 000 €.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.