Je tu problém: Listy vlastníctva a dávne pôžičky zo strojární

Mnohí Turčania, ktorí pracovali v strojárňach a dávno im už splatili poskytnutú pôžičku, majú do dnešného dňa stále napríklad pri rodinných domoch uvedenú ťarchu na svojom liste vlastníctva.

Je tu problém: Listy vlastníctva a dávne pôžičky zo strojární

Pri dedičských konaniach sa veľmi často  stretávame po vyžiadaní dokladov zo Správy katastra Martin, že na listoch vlastníctva na nehnuteľnostiach – poväčšine rodinných domoch...  majú ľudia, ktorí pracovali v ZŤS, prípadne ešte v Turčianskych strojárňach, n. p., v časti C listu vlastníctva v ťarchách uvedenú ešte na základe poskytnutej pôžičky zo strojárni  ŤARCHU: "Turč. strojárne, n. p., Martin Kčs________-č.RIII198/74-204/74;".

MARTIN. Mnohí Turčania, ktorí pracovali v strojárňach a dávno im už splatili poskytnutú pôžičku, majú do dnešného dňa  stále napríklad pri rodinných domoch uvedenú ťarchu na svojom liste vlastníctva. Keďže strojárne sú už  v konkurze a majú určenú správkyňu konkurznej podstaty Mgr.Viktóriu Hellenbart, ktorá jediná vie ešte  zabezpečiť pre týchto občanov doklad o splatení pôžičky v Turčianskych strojárňach, národný podnik, prípadne  za ZŤS TEES Martin, a. s., treba sa na ňu v prípade tohto problému na listoch vlastníctva obrátiť.

Je v záujme všetkých občanov pracujúcich v bývalých martinských strojárňach, aby si skontrolovali svoj list vlastníctva buď na www.katasterportal.sk, prípadne osobne v ktorýkoľvek pracovný deň na Správe katastra v Martine, Severná ulica, č. 15 a v prípade, že majú uvedenú ťarchu na liste vlastníctva, ihneď  požiadali od správkyne konkurznej podstaty martinských strojárni : Mgr. Viktória Hellenbart, na adrese : Ulica Martina Rázusa 23, 984 01 Lučenec, telefón: 047/451 12 50, e-mail: hellenbart@stonline.sk   doklad: Potvrdenie o splatení pôžičky. Pri podaní žiadosti je potrebné uviesť údaje dlžníka: meno, adresu a údaje  z katastra nehnuteľností Toto potvrdenie je potrebné bezodkladne doručiť do podateľne Správy katastra v Martine,  kde v lehote 60 dní od podania tohto potvrdenia vymažú na konkrétnom liste vlastníctva ťarchu - poskytnutú pôžičku zo strojárni.

V  prípade predaja, dedenia, darovania nehnuteľností nebudú už zaťažené ťarchou - pôžičkou, ktorá už je dávno splatená, a teda budú mať svoje nehnuteľnosti v poriadku.  Tí občania, ktorí už mali v rodinách v týchto rokoch dedenie, predaj či darovanie nehnuteľností  a vybavovali si toto tlačivo ešte u Ing. Galčíka, majú listy vlastníctva už v poriadku. No v katastri nehnuteľnosti je vedených ešte veľa listov vlastníctva, v ktorých je uvedená ťarcha strojárni a do budúcnosti to môže spôsobiť ľuďom problémy pri predaji, darovaní alebo dedení.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu