Bude pápežom po prvý raz černoch? Tipnite si v Niké!

Niké ako jediná na Slovensku prináša možnosť staviť si na voľbu nového pápeža. Okrem toho, kto ním bude, si môžete vsadiť aj na kontinent, z ktorého bude pochádzať. Svojím tipom sa pokúste odpovedať aj na ďalšie otázky: Bude nový pápež z Talianska? Koľko bude mať v deň zvolenia rokov a aké meno si zvolí? Na ktorý deň konkláve ho zvolia? Jedna voľba a toľko možností pre stávkovanie!

Najväčšie šance dávajú svetové médiá Petrovi Turksonovi, kardinálovi z africkej Ghany. Katolícka viera v Afrike je na vzostupe a niektorí svoj odhad dokonca podporujú aj údajnou Nostradamovou veštbou o čiernom pápežovi! Víťazstvo súčasného predsedu Pápežskej rady pre spravodlivosť a mier má v Niké kurz 3,60. Afrika všeobecne má kurz 3,00.

Približne polovica kardinálov hlasujúcich v konkláve je však z Európy. Pri predpokladanej snahe udržať európsku pápežskú tradíciu sa zvyšujú šance pre milánskeho arcibiskupa Angela Scolu (4,20) alebo viedenského kardinála Christopha Schönborna (15,00). Kurz na ľubovoľného pápeža z Európy je 1,8.

Veľmi silné zastúpenie v rámci katolíckeho sveta má americký kontinent. Severná Amerika (6,0) má silného zástupcu v osobe bývalého arcibiskupa Quebecu Marca Ouelleta (6,00). Silno katolícku Južnú a Strednú Ameriku (4,2) zas reprezentujú Leonardo Sandri (12,00) a Odilo Scherer (15,00).

V Niké si však môžete staviť aj na odvolaného slovenského arcibiskupa Bezáka. K jeho pôsobeniu vo Vatikáne sa prikláňa podľa ankiet médií viacero z opýtaných. Ak očakávate jeho zvolenie a váš tip bude úspešný, pri vklade 10 eur si prilepšíte až o 2500 eur.

Prinesie vám stávkovanie na nového pápeža veľké peniaze? Je to na vás, ...a v rukách Božích.

KOMPLETNÚ PONUKU KURZOV NÁJDETE NA

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.