Aký ekonomický program vybrať? Klasický Kros či online Humanet?

Trh s ekonomickým softvérom sa v posledných rokoch rozdelil na klasické ekonomické programy, ktorých typickým zástupcom sú programy Kros a online ekonomický softvér, ktorých zástupcom je Humanet.

Trh s ekonomickým softvérom sa v posledných rokoch rozdelil na klasické ekonomické programy, ktorých typickým zástupcom sú programy Kros a online ekonomický softvér, ktorých typickým zástupcom je Humanet.

Kým neexistoval online ekonomický softvér ako je Humanet a boli k dispozícii iba klasické ekonomické programy ako Kros, tak sa užívatelia rozhodovali na základe porovnania ceny, počtu funkcií, vzhľadu programu a odporúčania od známych. Online ekonomický softvér priniesol do oblasti ekonomických programov úplne nový rozmer.

Zásadným prínosom pri používaní online ekonomického softvéru akým je Humanet je fakt, že jeho užívatelia sa už nemusia starať o samotný softvér, jeho inštaláciu, aktualizáciu a zálohovanie dát. Zároveň majú užívatelia systém a svoje informácie k dispozícii kedykoľvek potrebujú a odkiaľkoľvek prostredníctvom internetu. Informácie sú dostupné nielen účtovníčke, ale aj podnikateľovi, ktorému sa účtovníctvo spracováva. Takáto úroveň dostupnosti a bezstarostná prevádzka sú zásadnými výhodami online ekonomického softvéru akým je Humanet. Keďže sa systém používa cez internet, tak účtovné dáta sú uložené v dátovom centre a nemáte ich priamo u seba. Na jednej strane to môže niekto vnímať ako nevýhodu, ale naopak iný to môže vnímať ako výhodu, keďže sú dáta profesionálne zabezpečené a je realizované ich automatické zálohovanie. Užívateľ má samozrejme možnosť si dáta kedykoľvek zálohovať aj sám vo vlastnej réžii a takto zálohované dáta uložiť vo svojom počítači.

Klasické ekonomické programy ako je Kros nevedia ponúknuť podobnú flexibilitu a vyžadujú od užívateľa pravidelné sťahovanie a inštalovanie aktualizácií a zálohovanie dát. Na druhej strane, ale majú za sebou 20 rokov vývoja a tak je logické, že môžu a mali by obsahovať viac funkcií, mali by byť prispôsobivejšie a prepracovanejšie, čo určite ocenia užívatelia so špecifickými potrebami a nárokmi na parametrizáciu systému. Táto dlhá prítomnosť na trhu je určite aj zárukou kvality. Dáta máte vždy vo svojom počítači, resp. počítači účtovníčky, takže môžete mať väčší pocit istoty, ale musíte si vo vlastnej réžii zabezpečiť ich zálohovanie.

Ďalším rozdielnym prístupom je spôsob platby za klasický ekonomický program Kros a online ekonomický systém Humanet. Za Kros zaplatíte na začiatku konkrétnu sumu, ktorá Vám umožní používanie programu Kros v určitom rozsahu. Každý rok potom platíte poplatok za systémovú podporu, ktorá Vás oprávňuje využívať telefonické poradenstvo k programu a sťahovanie a inštalovanie aktualizácií programu Kros.

Online ekonomický systém Humanet má iný spôsob spoplatňovania. Na začiatku ani ročne neplatíte žiadne fixné poplatky. Za používanie Humanetu platíte mesačne podľa toho koľko v ňom spracujete dát, pričom cena sa Vám automaticky každý mesiac mení, ak sa Vám mení rozsah spracovaných dát.

Ak stojíte pred rozhodnutím, či zvoliť klasický ekonomický program Kros alebo online ekonomický systém Humanet, potom sa na jednej strane rozhodujete medzi mnohoročnou tradíciou a fixnými poplatkami v podobe programu Kros s dátami, ktoré máte u seba. Na druhej strane máte možnosť voľby jeho mladšieho online konkurenta Humanet, ktorý Vám poskytne vyššiu flexibilitu v dostupnosti systému a spôsobe financovania a k tomu Vás zbaví starostí s inštaláciami a aktualizáciami programu a zálohovaním dát výmenou za to, že online dáta už nebudete mať priamo u seba.

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.