Zomrel bývalý starosta Mučína

Starostovia okolitých obcí tvrdia, že im Vlado bude chýbať. Spomínajú naňho v dobrom. Bol to vraj húževnatý a pracovitý človek. Vždy vyčnieval z davu a vedel si stáť za svojím názorom.

MUČÍN. Vo štvrtok sa desiatky ľudí rozlúčilo s bývalým starostom Mučína Vladimírom Kumštárom. Na jeho pohreb prišla rodina, priatelia, známi i starostovia. Bývalý prvý muž obce bol v dedine i u svojich kolegov obľúbený. Pán Kumštár zomrel 8. marca vo veku 57 rokov.

„Manžel pred dvomi týždňami spadol tak nešťastne, že lekári ho museli dať do umelého spánku, z ktorého sa viac neprebral. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli a odprevadili ho na poslednej ceste,“ hovorí za celú smútiacu rodinu zlomená pani Kumštárová. Jej manžela pochovali na cintoríne v Lipovanoch.

„Vlado bol jeden čestný a poctivý človek, ktorý si vždy išiel za svojím cieľom. Bol to bojovník, ktorý nemal rád výhovorky typu „nedá sa“. Mal rád ľudí a ľudia mali radi jeho. Tak isto miloval folklór. Chodil na stretnutia heligonkárov, do Klenovca na Rontouku i na Podpolianske slávnosti v Detve. V dedine podporoval spevokol Sobotienka. Česť jeho pamiatke. Vlado, budeš nám všetkých chýbať,“ odkazuje do záhrobia svojmu kolegovi a kamarátovi starosta Lipovian Milan Matuška.

Jeho nástupca, starosta Mučína, Jozef Hodulák si na svojho predchodcu spomína takto: „Sedemnásť rokov zastával funkciu starostu v našej dedine. Do invalidného dôchodku odišiel v roku 2006. Zaslúžil sa o plynofikáciu našej obce, položil základy kanalizácie a vodovodu, za jeho pôsobenia sa postavil dom smútku i obecné múzeum. Jeho srdcovou záležitosťou bola Mučínska jaskyňa, ktorú rád ukazoval turistom. Bol to práve Vlado, kto sa zaslúžil o to, aby k nej viedol náučný chodník. Ľudia v obci ho mali radi.

Aj starosta Dobroče Ján Krnáč bol medzi tými, ktorí prišli povedať svojmu kolegovi posledné zbohom.

„Vlado bol húževnatý a pracovitý. Vždy vyčnieval z davu, ale v tom pozitívnom zmysle slova. Vždy povedal svoj názor, aj keď si bol vedomý toho, že si poštve proti sebe veľa ľudí. Roky sme sa stretávali na kluboch starostov a vzájomne sa rešpektovali. Určite mi Vlado bude chýbať,“ hovorí starosta Dobroče Ján Krnáč. Bývalého starostu Mučína dobre poznali aj čitatelia našich novín.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut