Ako prekladať dokumenty do cudzieho jazyka?

Spoločnosť LEXIKA zabezpečuje preklad textov na slovenskom trhu už 20 rokov. Využite služby profesionálov v oblasti prekladov!

Odborné a úradné preklady

V práci, pri štúdiu alebo v bežnom živote sa stretávame každý deň s množstvom situácií, kedy potrebujeme preložiť najrozličnejšie dokumenty do cudzieho jazyka alebo do slovenčiny.

Môže sa jednať o pracovné dokumenty (preklady zmlúv, obchodných ponúk, preklady finančných výkazov a pod.), alebo úradné preklady firemných či osobných dokumentov, ako napr. rodný list, sobášny list či študijných dokumentov (preklady diplomov, vysvedčení, certifikátov).

Aby ste boli spokojní

Od správnosti prekladu, ako aj od faktorov, medzi ktoré patrí výhodná cena prekladu, rýchlosť prekladu, príjemný prístup a profesionalita prekladateľov, závisí nielen naša spokojnosť, ale veľakrát tiež samotný obchod alebo prijatie do novej práce či na vysokú školu v zahraničí.

Preklad od kamaráta, alebo od profesionálnej spoločnosti?

Pri jazykových prekladoch sa odporúča využitie služieb renomovaných spoločností, ktoré garantujú obsahovú, odbornú a štylistickú presnosť preloženého dokumentu.

Človek, ktorý prekladá odborné či úradné dokumenty, musí nielen dokonale ovládať cudziu reč, pravidlá jej gramatiky, štylistiky, idiómy a kultúrne a iné špecifiká, ale rovnako dobre musí ovládať aj svoj rodný jazyk a odbornú terminológiu.

Spoločnosť LEXIKA zabezpečuje preklad textov na slovenskom trhu už  20 rokov. Kvalitu svojich služieb garantuje každoročne auditovaným systémom riadenia kvality ceritifikovaným podľa ISO 9001:2009. Základom flexibilných a spoľahlivých prekladov je široké portfólio preverených zmluvných prekladateľov úradné preklady ako aj rôzne odborné preklady, ekonomické preklady, právne preklady, lekárske a farmaceutické preklady, IT preklady, HR a personálne preklady a iné špecializované preklady.

Či už potrebujete preklad v bežných alebo netradičných cudzích jazykoch, v spoločnosti LEXIKA máte na výber preklady do viac ako 52 svetových jazykov, vrátane rečí akými sú čínština, ruština, japončina alebo kórejčina.

Kvalita a výhodná cena

Kvalitu procesov spoločnosti LEXIKA potvrdzuje ISO 9001:2009 certifikácia. Taktiež pravidelné odborné a komunikačné školenia zamestnancov spoločnosti LEXIKA pomáhajú pri profesionálnom a zároveň priateľskom prístupe ku každej požiadavke firemných aj individuálnych klientov.

Výhodná cena prekladu (najmä pri firemných a opakujúcich sa zákazkách) je možná používaním najmodernejších prekladových softvérov, ktoré zvyšujú efektivitu práce prekladateľov najmä pri odborných dokumentoch.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?

Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?

Obľúbené mestá spája povestný francúzsky šarm, no aj tak sú úplne odlišné.

Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

Prílohu s overenými receptami nájdete vloženú v denníku SME v piatok 13. júla.

Salón architektov A0 – Coneco 2018

– dve výstavy a ocenenie Zlatý Leonard za nápad a kreativitu celého výstavného priestoru pre Stavebnú fakultu STU v Bratislave.