Kto je jednotka medzi androidovými tabletmi?

Značka Prestigio sa na Slovensku i v Českej republike stala v poslednom štvrťroku 2012 jednotkou na trhu tabletov s operačným systémom Android.

Značka Prestigio sa na Slovensku i v Českej republike stala v poslednom štvrťroku 2012 jednotkou na trhu tabletov s operačným systémom Android.

Prestigio – skokan roka 2012

Štvrtý kvartál 2012 pre Prestigio znamenal na slovenskom a českom trhu celkovo druhé miesto za lídrom trhu, spoločnosťou Apple. Vyplýva to z konečných výsledkov medzinárodnej analytickej a poradenskej spoločnosti International Data Corporation (IDC), ktorá monitoruje trh informačných a komunikačných technológií. Za dynamickým rastom značky stojí prispôsobenie Multipadu pre lokálnych používateľov, ako aj spotrebiteľsky atraktívny pomer efektu/kvality k cene. Okrem prvenstva medzi androidovými tabletmi sa značka stala v obidvoch krajinách najvýraznejším skokanom roka – v roku 2012 sa so svojimi celoročnými výsledkami dostala ako na Slovensku, tak aj v Českej republike z piateho na tretie miesto, teda druhé miesto na trhu tabletov s OS Android. IDC zaznamenala pri značke Prestigio raketový nástup i v regióne strednej a východnej Európy (CEE), kde obsadila štvrté miesto.

Hitom roka 2012 bol tablet

Hlavným hráčom na obidvoch trhoch zostáva spoločnosť Apple s jej iPadom, ktorá však rástla pomalšie ako celý trh, čoho dôsledkom bolo zníženie trhových podielov tejto značky v oboch krajinách.  Trh tabletov prešiel v roku 2012 ohromným boomom a zvlášť v sezóne na konci roka sa stal doslova módnym artiklom. Zatiaľ čo v roku 2011 pripadalo v Slovenskej republike na jeden tablet šesť klasických notebookov, v roku 2012 už iba jeden tablet na dva notebooky. Ešte zaujímavejšie je porovnanie s notebookmi, ktoré boli určené len pre domácnosti: na Slovensku i v Českej republike pripadal v poslednom štvrťroku 2012 na jeden tablet jeden notebook.

Viac informácií o značke nájdete na www.prestigio.sk.

Poďte kontrolovať novinárov denníka SME

Ponúkame vám možnosť prísť na niekoľko dní do redakcie SME.

Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

Prognózy pre slovenský realitný trh v roku 2019

Prvé predpovede, ako sa vyvinie dianie na realitnom trhu v roku 2019.