Podvojné účtovníctvo a spracovanie miezd

Podvojné účtovníctvo a spracovanie miezd sú dve základné oblasti, ktoré potrebuje štandardná spoločnosť v ekonomickej oblasti zabezpečiť. Na riešenie tejto požiadavky existujú dve základné cesty.

Podvojné účtovníctvo a spracovanie miezd sú dve základné oblasti, ktoré potrebuje štandardná spoločnosť v ekonomickej oblasti zabezpečiť. Na riešenie tejto požiadavky existujú dve základné cesty. Buď to dám niekomu spracovať externe formou outsourcingu alebo si to zabezpečím vo vlastnej réžii. Každá z týchto ciest má svoje klady aj zápory.

Outsourcing

Výhodou outcouringu pri spracovaní miezd a podvojného účtovníctva je fakt, že nemusíte zamestnávať a platiť vlastných ľudí pre spracovanie ekonomickej agendy, že nemusíte byť v strese, keď Vám ochorie účtovníčka, že nemusíte platiť za neustále vzdelávanie účtovníčky. Jednoducho nemáte starosti ani so spracovaním miezd a ani so spracovaním podvojného účtovníctva.

Nevýhodou naopak je, že nemáte možnosť vstupovať do účtovníctva a miezd kedykoľvek potrebujete a akékoľvek informácie, ktoré potrebujete zistiť, musíte žiadať od externej účtovníčky alebo outsourcingovej spoločnosti.

Ak si ale vyberiete takú účtovnú firmu alebo kanceláriu, ktorá používa online podvojné účtovníctvo a spracovanie miezd, ako napríklad Humanet, potom získate výhody outsourcingu aj s možnosťou vstupu do Vášho podvojného účtovníctva a do spracovania miezd kedykoľvek potrebujete.

Vlastné spracovanie miezd a podvojného účtovníctva

Vlastnými zamestnancami zabezpečovať spracovanie miezd a podvojného účtovníctva má zmysel vtedy, ak už ste väčšia spoločnosť a zamestnancov a účtovných dokladov je toľko, že ich externé spracovanie by bolo finančne nákladnejšie ako platiť vlastnú účtovníčku alebo mať celé ekonomické oddelenie.

Pri tomto rozsahu už potrebujete dobrý ekonomický program. Najlepšie taký, ktorý obsahuje aj podvojné účtovníctvo aj spracovanie miezd. Nevýhodou tohto riešenia je, že sa musíte zabezpečiť pravidelnú aktualizáciu ekonomického programu, aby ste mali istotu, že spracovanie miezd aj podvojného účtovníctva vykonávate vždy podľa platnej legislatívy. Určite sa musíte postarať aj o pravidelné zálohovanie jeho dát, aby ste o spracované údaje neprišli pri poruche počítača.

Takže zasa je to niečo za niečo. Avšak starostí s inštaláciami, aktualizáciami a zálohovaním dát sa zbavíte, ak budete používať online podvojné účtovníctvo a spracovanie miezd, ako napríklad Humanet. Okrem bezstarostnej prevádzky získate aj možnosť prístupu k podvojnému účtovníctvu a spracovaniu miezd kedykoľvek a odkiaľkoľvek prostredníctvom internetu. Budete ho môcť používať na počítači s operačným systémom Windows, Linux aj Mac, na tablete, smartfóne a ďalších zariadeniach s pripojením na internet.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová iOS aplikácia SME.sk je rýchlejšia, prehľadnejšia a s množstvom vylepšení.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.

Depresia. Kedy ju treba liečiť?

Prežívanie nepríjemných emócií poznáme všetci. Môžete však trpieť depresiou bez toho, aby ste si to uvedomili?