Pri Dubnici nad Váhom otvorili 75. čerpaciu stanicu Shell

Rad čerpacích staníc Shell sa rozrástol o ďalšieho člena. Pri Dubnici nad Váhom otvorili v poradí 75 čerpaciu stanicu na Slovensku.

Rad čerpacích staníc Shell sa rozrástol o ďalšieho člena. Pri Dubnici nad Váhom otvorili v poradí 75 čerpaciu stanicu  na Slovensku.

DUBNICA NAD VÁHOM.  Na kruhovom objazde medzi Dubnicou nad Váhom a Novou Dubnicou otvorila Spoločnosť Shell Slovakia s.r.o. v piatok 22. marca už 75 čerpaciu stanicu na Slovensku. Pre región sa spoločnosť rozhodla najmä pre jeho potenciál. „Región má  historicky veľmi dobrý potenciál, v súčasnej dobe znovu vidieť ďalšie investície, čo má pre nás veľmi veľký význam,“ povedal Igor Janok, riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike.

Kvalita pre zákazníkov

V skúšobnej prevádzke funguje čerpacia stanica už mesiac, podľa riaditeľa reakcie ľudí z okolia sú zatiaľ veľmi pozitívne.  „Som presvedčený, že tam, kde otvoríme čerpaciu stanicu, prinášame vždy novú kvalitu produktu a služieb a tiež zásadnú zmenu v rámci konkurencie. Myslím si, že zákazník z toho môže vždy len profitovať. Všetky stanice, ktoré sme v poslednej dobe otvorili, majú v zásade veľmi veľký úspech,“ povedal riaditeľ Igor Janok. Vybudovaním čerpacej stanice navyše vytvorili dvanásť pracovných miest.

Nová čerpacia stanica pri Dubnici nad Váhom patrí k menším, podľa manažéra komunikácie Shell Slovakia Petra Šindlera je však od prvého dňa jasné, že je veľmi významná. „Sme presvedčení, že tá lokalita je veľmi dobrá, najmä vďaka rozvoju industriálnej zóny, ktorá sa plánuje. Podľa štatistík, ktoré sme robili,  tadiaľto prejde veľké množstvo áut, až 27 tisíc za deň,“ povedal Šindler.

Nová čerpacia stanica disponuje dvomi multistojanmi s ponukou piatich produktov. Plynulý prevádzkový chod kamiónov zabezpečuje samostatný stojan s prietokom paliva až 140 litrov za minútu. Pre zaistenie maximálnej bezpečnosti a ochrany životného prostredia, sú všetky palivové nádrže dvojplášťové. Celková kapacita nádrží je viac ako 110 tisíc litrov.

Zákazníci môžu využívať 24 hodinový servis a štandardné doplnkové služby, ako kompresor pre tlakovanie pneumatík a vysávač. V predajni okrem bežného sortimentu možno kúpiť kávu a občerstvenie z radu deli2go.

Nahliadli do mobilného laboratória

Otvorenie novej stanice sprevádzali akcie pre vodičov a širokú verejnosť. Vodiči mohli natankovať za zvýhodnené ceny, pre návštevníkov a študentov pripravila Spoločnosť Shell zaujímavý program. Ako prezradil Petr Šindler, študentom v deň otvorenia ukázali fungovanie čerpacej stanice z iného pohľadu, na aký sú zvyknutí. Na pristavenej cisterne ukázali záujemcom ako vyzerá technika, ktorá dováža palivo na čerpacie stanice, či ako vyzerá proces stáčania. Ľudia, ktorí v piatok na stanicu prišli, mali jedinečnú možnosť prezrieť si mobilné laboratórium na kontrolu kvality pohonných hmôt. „Po diskusii s miestnymi školami sme sa rozhodli sem pozvať laboratórium, pretože ide o niečo, k čomu sa študenti bežne nedostanú. Naša firma je celosvetovo známa tým, že v oblasti vedy a výskumu pohonných hmôt sme v podstate na špici,“ vysvetlil zámer Petr Šindler. Ako zdôraznil, Spoločnosť Shell má veľmi prísne štandardy sledovania kvality čerpacích staníc. Okrem pravidelných kontrol štátnou inšpekciou životného prostredia, robí  Shell aj vlastné kontroly, práve prostredníctvom externého laboratória. „Každú stanicu dvakrát do roka otestujeme a raz za mesiac robíme veľmi detailný rozbor jednej zo vzoriek paliva,“ doplnil Šindler.

Spoločnosť s históriou

Spoločnosť Shell funguje od roku 1991, keď vznikla Shell Czechoslovakia. Po rozdelení vznikla samostatná  spoločnosť Shell Slovakia. Okrem  prevádzky čerpacích staníc pôsobí na Slovensku tiež  divízia Shell Aviation, ktorá dodáva palivo pre letisko v Bratislave a divízia Shell Energy Europe, ktorá zabezpečuje dodávky zemného plynu širokému spektru zákazníkov z oblasti priemyslu a služieb.

dca-r983_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu