Financie v období krízy - výzvy z aspektu finančného trhu

11. apríla 2013 o 9.00 hod., Hotel LUX Banská Bystrica

FINANCIE V OBDOBÍ KRÍZY - VÝZVY z aspektu finančného trhu

11. apríla 2013 o 9.00 hod.

Miesto: Hotel LUX Banská Bystrica, Námestie Slobody 2, 974 01 Banská Bystrica

Odborný garant konferencie: Prof. Ing. Jozef Medveď, PhD.

Profilácia konferencie

Súčasná globálna kríza sa dotýka už niekoľko rokov mnohých oblastí života. Najvýznamnejšie zmeny možno pozorovať vo sfére financií - turbulentný vývoj na finančných trhoch, meniaca sa pozícia v investičných inštrumentoch, dlhová kríza významne ovplyvnila oblasť verejných financií, ozývajú sa hlasy k zmene v regulácii bankového sektora a pod.

Ponúka sa tak otázka potreby zmien v riadení financií v reflexii na súčasný vývoj v jednotlivých segmentoch financií.

Cieľ konferencie

Cieľom vedeckej konferencie je podať konštruktívny pohľad na kľúčové zmeny v oblasti financií s akcentom na finančný trh, ktorý je úzko prepojený s dopadmi hospodárskej a dlhovej krízy aj v podmienkach SR a tiež načrtnúť výzvy, ktoré stoja pred autoritami finančného trhu.

Na nastolené otázky konferencie budú hľadať odpovede okrem iných aj pozvaní hostia:

Ing. Sergej Kozlík - poslanec Európskeho parlamentu;

Prof. Ing. Jiří Polách, CSc. – Vysoká škola podnikání Ostrava; Prof. Ing. Lumír Kulhánek, CSc. – Vysoká škola sociálně-správní Havířov, Ing. Štefan Adamec - Ministerstvo financií SR; Ing. Daniel Bytčánek - Agentúra pre riadeniu dlhu a likvidity;

Vladimír Vaňo, MBA - Sberbank Slovensko; Ing. Róbert Kopál - Asociácia obchodníkov s cennými papiermi;

Ing. Petr Kováč - Patria Corporate Finance; Ing. Jozef Bača, M.Phil., PhD. - Centrálny depozitár cenných papierov;

JUDr. Peter Penzéš, LLM., PhD. - Národná banka Slovenska

Program konferencie

08:30 – 09:00 Prezentácia účastníkov 09:00 – 09:15 Otvorenie konferencie (Prof. Ing. Jozef Medveď, PhD., prorektor BIVŠ v SR) 09:15 – 10:30 Vystúpenie pozvaných hostí v pléne I. a diskusia 10:15 – 10:45 Coffee break 10:45 – 12:00 Vystúpenie pozvaných hostí v pléne II. a diskusia 12:00 – 13:00 Obed 13:00 – 16:00 Rokovanie a diskusia ďalších účastníkov 16:00 – 16:15 Závery konferencie

Viac informácií na : www.bivs.sk

page1image35056

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.