Poistenie môže ušetriť na veľkonočnej lyžovačke tisícky eur

Ak sa chystáte stráviť veľkonočné sviatky na lyžovačke v zahraničí, cestovné poistenie vám môže ušetriť tisícky eur a pomôcť pri neočakávaných situáciách.

Ak sa chystáte stráviť veľkonočné sviatky na lyžovačke v zahraničí, cestovné poistenie vám môže ušetriť tisícky eur a pomôcť pri neočakávaných situáciách.  Z údajov ČSOB Poisťovne vyplýva, že ľudia využívajú často aj pripoistenia – najčastejšie úrazové  a poistenie zodpovednosti za škodu.

Úrazy na lyžiarskych svahoch

Počas veľkonočnej lyžovačky nie sú výnimkou ani úrazy na svahoch. ČSOB Poisťovňa počas týchto sviatkov najčastejšie eviduje hlásené zlomené predlaktia, vytknuté členky, ale aj úrazy po strete s inými lyžiarmi.

Zrážka na kopci

Nešťastná zrážka sa stala na lyžiarskom svahu v Rakúsku. Snowboardista, ktorý mal poistenie k platobnej karte, zozadu zrazil na zem rakúskeho lyžiara, čím mu spôsobil poranenia krčnej chrbtice a pomliaždeniny na pravom pleci. Slovenský snowboardista sa rakúskemu lyžiarovi ihneď ospravedlnil,  rakúsky lyžiar však ostal ležať na zemi. Museli k nemu privolať záchranárov a tí ho odviezli  na skútri do nemocnice. Lyžiarov známy ale zavolal políciu a spísali zápisnicu o nehode.

Rakúsky lyžiar si následne najal právnika a podal žalobu na slovenského snowboardistu. Rozsudok rakúskeho súdu znel, že Slovák na svahu nedodržiaval pravidlá FIS a rozhodol, že slovenský snowboardista musí  vyplatiť rakúskemu lyžiarovi nasledovné:

• bolestné vo výške 2 500 €,
  • náhrada vecnej škody na poškodenej lyži vo výške 400 €,
  • cestovné náklady 100 €,
  • spolu: 3 000 €.

Na prvý pohľad nevinná zrážka na svahu tak môže lyžiara stáť niekoľko tisíc eur, preto je dobré zabezpečiť si pred lyžovačkou cestovné poistenie spolu s adekvátnym pripoistením.

Slovenskému snowboardistovi sme na základe cestovného poistenia náklady uhradili.

Cestovné poistenie v zahraničí

ČSOB Poisťovňa ponúka v základnej cene cestovného poistenia poistenie lyžovania, snowboardovania a ostatných zimných športov. Cestovatelia si okrem toho môžu zvoliť pripoistenie úrazu, batožiny, nepojazdného vozidla, meškania letu, ako aj zodpovednosti za škodu, ktorú iným spôsobia.

Cestovné poistenie pre seba a svojich blízkych sa dá poistiť rýchlo a jednoducho priamo cez mobil prostredníctvom mobilnej aplikácie ČSOB SmartBanking.

So zľavou 20 % sa dá poistiť aj online alebo telefonicky na čísle 0850 111 303.

Viac na: https://www.csob.sk/individualni-klienti/zoznam-produktov/-/produkty/poistenie

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.