Podporujeme podnikanie

Živnostníci, malé a stredné podniky majú jednoduchší prístup k financiám. ČSOB ako prvá banka na Slovensku prichádza s ponukou podnikateľských úverov so zárukou Európskeho investičného fondu.

Živnostníci, malé a stredné podniky majú od dnešného dňa (2. 4. 2013) jednoduchší prístup k financiám. ČSOB ako prvá banka na Slovensku prichádza s ponukou podnikateľských úverov so zárukou Európskeho investičného fondu, ktorá pomôže otvoriť dvere biznisu a podporiť ambície na rozvoj podnikania.

Jednoduchší prístup k podnikateľskému úveru

Vďaka CIP Zmluvám medzi ČSOB a EIF (Európskym investičným fondom) sa znížili požiadavky na podnikateľov a tak úver môže získať aj ten, kto doteraz požiadavky nespĺňal. Vďaka poskytnutej záruke zo strany EÚ sú teraz podnikateľské úvery dostupnejšie pre širší okruh podnikateľov, nakoľko sme uvoľnili podmienky v ich prospech.

Lepšia úroková sadzba, vyšší limit

Podnikatelia môžu v ČSOB od 2. 4. 2013 v porovnaní so štandardnými typmi úverov získať lepšiu úrokovú sadzbu a vyšší limit na úveroch krytých EIF.

Do 30. 6. 2013 zároveň poskytujeme zľavu 50 % z poplatku za poskytnutie pre všetky podnikateľské úvery.

Koho sa podpora týka:

1. Program na mikroúvery (Micro Credit Guarantee – MCG) ... limity do 25 000 €. Sú určené pre klientov s menej ako 10 zamestnancami. Ročný obchodný obrat lebo majetok musí byť nižší ako   2 mil. €.

1. Program pre úvery (Loan Guarantee – LG)... limity do 165 000 €. Sú určené pre klientov s menej ako 250 zamestnancami. Obchodný obrat za rok musí byť nižší ako 50 mil. €.

V rámci tohto programu máme vyčlenených pre nové úvery pre klientov až 139 mil. EUR.

O Európskom investičnom fonde (EIF)

Hlavným poslaním EIF je podporovať európske malé a stredné podniky (MSP) tým, že im umožní lepší prístup k financiám. EIF navrhuje a vyvíja rizikový kapitál, ako aj nástroje garancií, ktoré sú špecificky určené tomuto segmentu trhu. V tejto úlohe EIF podporuje ciele EÚ na podporu inovácií, výskumu a vývoja, podnikania, rastu a zamestnanosti. Celkové čisté záväzky EIF voči súkromným kapitálovým fondom predstavovali vyše 6,5 mld. € na konci roka 2012. S investíciami do viac ako 400 fondov je EIF vedúcim hráčom v európskom priestore, vzhľadom na rozsah svojich investícií, a to najmä v hightech a začínajúcich segmentoch. Výška garantovaného úverového portfólia EIF predstavovala viac ako 8 mld. € v takmer 250 operáciách na konci roka 2012, ktoré z nej robia hlavného európskeho garanta pre malé a stredné podniky.

O programe CIP

Program konkurencieschopnosť a inovácie (CIP), ktorý prebieha od 2007 do 2013, bol zavedený na podporu európskej produktivity, inovačnej kapacity, udržateľného rastu, vytvárania pracovných miest a na optimalizáciu využívania fondov Európskej únie na podporu prístupu MSP k financiám. Súčasne venuje pozornosť aj znepokojivým oblastiam týkajúcich sa životného prostredia. V rámci CIP vyčlenil Európsky investičný fond (EIF) celkovo 1,1 mld. €, ktoré sa rozdelili medzi fondy rizikového kapitálu a záruky pre malé a stredné podniky.

S dobrým pivom leto chutí

Veci majú byť jasné a pivo má byť horké.

Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut

Smart zariadenie Mercedes PRO Adapter prináša modernú konektivitu pre úžitkové vozidlá Vito a Sprinter.

Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína

Mladý 12-členný tím z Trenčína sa vám postará o vytvorenie web stránky, e-shopu a zabezpečí komplexné online marketingové služby.

Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo

Jediný hamburger, ktorý nevyšiel z módy.