Počasie vplýva na nárast škôd

Pretrvávajúca zima spôsobuje problémy. ČSOB Poisťovňa len za včerajšok zaznamenala 27 hlásených škôd spôsobených vodným živlom. Povodne a záplavy podľa našich údajov trápia najviac Prešovský a Košický kraj, v ktorých sme od začiatku roka zaznamenali najviac hlásených škodových udalostí.

Niekoľko zaujímavostí:

• záplavy sú druhou najčastejšou príčinou poistnej udalosti v domácnostiach,
  • je ich viac ako desatina,
  • priemerná škoda sa v tomto prípade šplhá na 1 000 €,
  • najvyššia suma, akú sme za posledné roky vyplatili, sa vyšplhala na 73 000 €.

Ponúkame extra úroveň pre bývanie

Príroda vie byť nevyspytateľná a nečakané situácie takmer nepretržite ohrozujú majetok. Produkt majetkového poistenia Domos Kompakt pomáha zmierniť následky v poškodenej domácnosti či nehnuteľnosti a ČSOB Poisťovňa naň ponúka v týchto dňoch 15% zľavu. Klient si zároveň môže zvoliť nový balík Extra. Za minimálny rozdiel získa:

• extra odškodné 300 € na úhradu nepredvídateľných nákladov bez akéhokoľvek dokladovania pri škode nad 3 000 €,
  • poistenie nových rizík ako je napríklad škoda na potravinách v chladničke pri výpadku elektrickej energie,
  • rozšírené asistenčné služby o vyššie limity a služby v prípade havarijnej situácie ako sú napríklad upratovacie práce či preprava do náhradného ubytovania.

Netreba zabudnúť ani na škody, ktoré môžeme spôsobiť iným. V prípade poistenia za zodpovednosť a škodu zaplatí poisťovňa za klienta v prípade poistnej udalosti sumu až do výšky 140 000 €.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.

Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád

Zhrnuli sme niekoľko kritérií, ktoré Vám pomôžu urobiť si názor o ponukách.

Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii

Viete si predstaviť banku otvorenú 24 hodín denne a 7 dní v týždni?