Jarné prebúdzanie do sveta kúpeľní

Na jar sa prebúdza nielen naše telo, ale mala by sa aj duša a naše zmysly.

Na jar sa prebúdza nielen naše telo, ale mala by sa aj duša a naše zmysly. Poznáte to, ráno sa došuchcete rozospatí do kúpeľne a tam by ste mali dostať ten pravý ranný budíček. Nielen že osviežite svoje telo, ale mali by ste ulahodiť aj duši a zmyslom.

V módnych záležitostiach kúpeľní sa deju dva takéto budíčky. Jeden z nich je na jeseň a je nim svetová výstava obkladov a dlažieb v Taliansku CERSAIE a druhým je pravé ten jarný dodatočný impulz - svetová výstava sanity v Nemecku ISH. Po nich nastáva ozajstne prebudenie v kúpeľňovom svete. Každý človek sleduje trendy, od ženských hriechov ako sú oblečenie či doplnky, až po tie mužské ako je automobilový priemysel. Návrat k tlmeným prírodným farbám a dizajnom čo najbližším k prírodným, ekologickou výrobou a vhodnými doplnkami nás oslovujú hlavné svetové značky, samozrejme o rok a dva aj menej svetové, hlavne tým že radi odkopírujú to čo už je vymyslené.

Čo sa tyká obkladov a dlažieb, pre niekoho známymi aj pod pojmom kachličky, tak tu svetový trend na tento rok udal jasné signály. Farebné kúpeľne sú momentálne OUT a trend je v imitovaní prírody. Kúpeľne, ktorým dominantným prvkom je kameň, drevo a mramor , ktoré sú digitálnymi technológiami fotené z originálnych prírodných materiálov a tlačené na samotnú dlaždicu. Tento spôsob nám nahrádza ekologickým spôsobom najtvrdšie „drevo“ a najnenasiakavejší „prírodný kameň“.

Ak máte doma formát kachličky 20x20 cm alebo 20x25 cm, tak momentálne na výstavách letí asi len 5 až 12 násobne väčší formát(1x3 metre), ale nemusíte mať z toho hlavu v smútku, pretože táto jedna kachlička má hrúbku len 3mm a môžete ju nalepiť aj na existujúci obklad bez akéhokoľvek búrania, sekania a hlavne čo poriadkumilovné gazdinky ocenia bez prašnosti. V každom prípade desiatimi obrími kachličkami máte obloženú kúpelňu v priebehu pol dňa.

Ak sa pozrieme na zúbky aj sanite vhodnej pre tieto materialy IHS nám prinieslo niekoľko noviniek. Kúpeľňa však nie je len o dizajne, hlavne čo sa sanity týka, i keď samozrejme dizajn zaujme na prvý pohľad, to je neodškriepiteľné. Práve preto je každoročne prezentovaných množstvo produktov s vynoveným vzhľadom, či úplných noviniek v oblasti tvarov, rozmerov a farieb vaní, umývadiel, sprchových kútov, či nábytku.

p7301125-01-r416_res.jpg

Pri sanite sa však často pri novinkách hovorí i o praktičnosti a údržbe. Tohto roku nás zaujala najviac novinka závesné WC bez splachovacieho kruhu Keramag Rimfree, ktoré je jedninečné riešenie pre dosiahnutie hygienickej čistoty na toalete. Riešenie Rimfree bolo vyvinuté aby spĺňalo vysoké nároky na čistotu a hygienu. Pri spláchnutí dochádza k opláchnutiu celej plochy, takže misa Rimfree zostáva ideálne čistá a vyzerá esteticky. Navyše s WC misou Rimfree ušetríte náklady za agresívne čistiace prostriedky pre odstránenie usadenín, nečistôt a baktérií pod štandardným splachovacím kruhom. Takže chránime i prírodu. Toto WC je  ideálnym riešením nie len do verejných toaliet ale i privátnych kúpeľní.

Všetky produkty zo sortimentu kúpeľní je však najlepšie vidieť. Samotná fotka a popis mnohokrát nestačia na dostatočné upútanie pozornosti či vystihnutie všetkých predností. Preto je pre Vás v  kúpeľňovom štúdiu v Liptovskom Mikuláši vystavené množstvo produktov a noviniek, ktoré sú pravidelne vyberané na spomínaných výstavách. Novinky kúpeľňového sortimentu sú už dnes vystavené v K.R.T. Liptovský Mikuláš. Príďte sa inšpirovať a poradiť.

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.