NOS-OSF udelila granty 25 projektom

Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation udelila granty 25 projektom v celkovej sume 1 929 173, 41eur z Programu podpory mimovládnych organizácií Demokracia a ľudské práva.

Nadácia otvorenej spoločnosti udelila granty 25 projektom v celkovej sume 1 929 173, 41 eur z Programu podpory mimovládnych organizácií Demokracia a ľudské práva financovaného z Finančného mechanizmu EHP 2009 - 2014.

Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie grantu na projekt bola vyhlásená 25. februára 2013.

Odborné komisie postupne hodnotili spolu 112 prihlásených projektov v 4 oblastiach:

Demokracia, dobrá a transparentná správa vecí verejných;

Ľudské práva, vrátane práv menšín a zvyšovanie porozumenia medzi kultúrami;

Rodová rovnosť a boj proti rodovo podmienenému násiliu;

Boj proti diskriminácii, rasizmu, xenofóbii, neznášanlivosti a antisemitizmu.

Podporených bolo 25 projektov, ktorým boli udelené granty vo výške od 30 000 do 150 000 eur.

Podrobnejšie informácie o podporených projektoch, ako aj o Fonde pre mimovládne organizácie Finančného mechanizmu EHP 2009 – 2014 a Programe Demokracia a ľudské práva nájdete na www.osf.sk a www.eeango.sk.

Prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP 2009 – 2014 sa donorské krajiny Island, Lichtenštajnsko a Nórske kráľovstvo podieľajú na znižovaní hospodárskych a sociálnych rozdielov v Európskom hospodárskom priestore. Fond pre mimovládne organizácie je zameraný na posilnenie rozvoja občianskej spoločnosti, podporu sociálnej spravodlivosti, demokracie a udržateľného rozvoja.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.