Verejnosť už môže hlasovať za príspevky v Novinárskej cene.

Nadácia otvorenej spoločnosti spustila v rámci súťaže Novinárska cena 2012 online hlasovanie o Česko-slovenskú cenu verejnosti. Hlasujte do 17.4.2013 na hlasovanie.novinarskacena.sk a vyhrajte tablet.

Nadácia otvorenej spoločnosti spustila v rámci súťaže Novinárska cena 2012  online hlasovanie o Česko-slovenskú cenu verejnosti. Na Slovensku a v Českej republike môže verejnosť svojimi hlasmi určiť, ktorý z desiatich nominovaných príspevkov mal najväčší spoločenský dopad. Hlasovať možno na stránke hlasovanie.novinarskacena.sk.

Veríme, že priame ocenenie od verejnosti bude pre novinárov podporou a motiváciou. Práve novinári nám mnohokrát pomáhajú skvalitňovať každodenný život aj tým, že upozorňujú na pálčivé spoločenské problémy.“ uviedla v tlačovej správe riaditeľka Nadácie otvorenej spoločnosti Alena Pániková.

Desať príspevkov do online hlasovania (päť zo Slovenska a päť z Česka) nominovali poroty a Rada súťaže zo všetkých printových a elektronických kategórií súťaže Novinárska cena 2012 na Slovensku a v Česku. Súťažné príspevky sa venujú rôznym celospoločenským témam ako korupcia a klientelizmus, vzdelávanie a multikulturalizmus, život zdravotne postihnutých ľudí a ďalšie.

Medzi slovenskými nomináciami sú séria blogov Jany Semesh o boji s rakovinou (sme.sk), séria článkov o Ústavnom súde, ktoré napísali Martin Hanus, Štefan Hríb a Jozef Majchrák (.týždeň), príspevok Uväznení redaktorky Anny Lemesányiovej (TV Markíza), relácia Pavla Grausa, Mira Šifru a Lukáša Kodoňa Manuál na mozog (TV sme) a príspevok Komu patrí Dunaj? redaktorov Andreja Bána a Martina Hanusa (.týždeň).

Medzi českými nomináciami sú články Hany Čápovej z Respektu a Jindřicha Gintera z Práva o kupčení s dlhmi a exekučnej mašinérii, alebo príspevok Tomáša Němečka a Libora Rousa z Lidových novin o výsledkoch štátnych maturít.

Online hlasovanie potrvá do 17. apríla 2013. Autor či autorka s najväčším počtom hlasov získa Česko-slovenskú cenu verejnosti a odmenu 830 EUR. Výhry, ktoré venoval Google, čakajú aj na hlasujúcich - tablet Nexus 7 a darčekové balíčky.

Do deviateho ročníka Novinárskej ceny sa prihlásilo 360 autorov so 618 príspevkami. Víťazi a nominovaní pre každú zo 14 kategórií budú zverejnení 23. apríla 2013 v Bratislave.

Hlasovanie pripravili Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation a Nadace Open Society Fund Praha v spolupráci so spoločnosťou Google v Českej republike a na Slovensku. Hlavným partnerom deviateho ročníka súťaže Novinárska cena 2012 je Slovenská sporiteľňa.

Partnermi Piano Media, Mayer/McCann Erickson, MEMO 98, Združenie vydavateľov periodickej tlače Slovenska, PR partnerom je agentúra PRime time. Za podporu pri informovaní o súťaži ďakujeme medialne.sk, zoznam.sk, ITnews, sme.sk.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.