Verejnosť už môže hlasovať za príspevky v Novinárskej cene.

Nadácia otvorenej spoločnosti spustila v rámci súťaže Novinárska cena 2012 online hlasovanie o Česko-slovenskú cenu verejnosti. Hlasujte do 17.4.2013 na hlasovanie.novinarskacena.sk a vyhrajte tablet.

Nadácia otvorenej spoločnosti spustila v rámci súťaže Novinárska cena 2012  online hlasovanie o Česko-slovenskú cenu verejnosti. Na Slovensku a v Českej republike môže verejnosť svojimi hlasmi určiť, ktorý z desiatich nominovaných príspevkov mal najväčší spoločenský dopad. Hlasovať možno na stránke hlasovanie.novinarskacena.sk.

Veríme, že priame ocenenie od verejnosti bude pre novinárov podporou a motiváciou. Práve novinári nám mnohokrát pomáhajú skvalitňovať každodenný život aj tým, že upozorňujú na pálčivé spoločenské problémy.“ uviedla v tlačovej správe riaditeľka Nadácie otvorenej spoločnosti Alena Pániková.

Desať príspevkov do online hlasovania (päť zo Slovenska a päť z Česka) nominovali poroty a Rada súťaže zo všetkých printových a elektronických kategórií súťaže Novinárska cena 2012 na Slovensku a v Česku. Súťažné príspevky sa venujú rôznym celospoločenským témam ako korupcia a klientelizmus, vzdelávanie a multikulturalizmus, život zdravotne postihnutých ľudí a ďalšie.

Medzi slovenskými nomináciami sú séria blogov Jany Semesh o boji s rakovinou (sme.sk), séria článkov o Ústavnom súde, ktoré napísali Martin Hanus, Štefan Hríb a Jozef Majchrák (.týždeň), príspevok Uväznení redaktorky Anny Lemesányiovej (TV Markíza), relácia Pavla Grausa, Mira Šifru a Lukáša Kodoňa Manuál na mozog (TV sme) a príspevok Komu patrí Dunaj? redaktorov Andreja Bána a Martina Hanusa (.týždeň).

Medzi českými nomináciami sú články Hany Čápovej z Respektu a Jindřicha Gintera z Práva o kupčení s dlhmi a exekučnej mašinérii, alebo príspevok Tomáša Němečka a Libora Rousa z Lidových novin o výsledkoch štátnych maturít.

Online hlasovanie potrvá do 17. apríla 2013. Autor či autorka s najväčším počtom hlasov získa Česko-slovenskú cenu verejnosti a odmenu 830 EUR. Výhry, ktoré venoval Google, čakajú aj na hlasujúcich - tablet Nexus 7 a darčekové balíčky.

Do deviateho ročníka Novinárskej ceny sa prihlásilo 360 autorov so 618 príspevkami. Víťazi a nominovaní pre každú zo 14 kategórií budú zverejnení 23. apríla 2013 v Bratislave.

Hlasovanie pripravili Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation a Nadace Open Society Fund Praha v spolupráci so spoločnosťou Google v Českej republike a na Slovensku. Hlavným partnerom deviateho ročníka súťaže Novinárska cena 2012 je Slovenská sporiteľňa.

Partnermi Piano Media, Mayer/McCann Erickson, MEMO 98, Združenie vydavateľov periodickej tlače Slovenska, PR partnerom je agentúra PRime time. Za podporu pri informovaní o súťaži ďakujeme medialne.sk, zoznam.sk, ITnews, sme.sk.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.