Skládka Podstránie je opäť otvorená

Od polovice januára bola skládka uzatvorená na základe rozhodnutia Krajského súdu v Žiline. Po dvoch mesiacoch súd svoje rozhodnutie zmenil. Skládka je opäť otvorená.

LEDNICKÉ ROVNE. V minulom roku bola skládka Podstránie skolaudovaná, vzápätí obecné zastupiteľstvo v Lednických Rovniach rozhodlo, že prevádzkovateľom skládky bude spoločnosť MEGAWASTE Slovakia, s.r.o.

Odpad sa však na skládku dlho nevozil. V januári prišlo rozhodnutie Krajského súdu v Žiline, že predbežným opatrením bola skládka uzatvorená. Príčinou bolo údajné environmentálne ohrozenie životného prostredia, ktoré podal Ján Salo.

„Zaskočilo nás to, pretože sme si pred podpísaním zmluvy o prevádzkovaní skládky preverovali všetky legislatívne a technické parametre. Všetko bolo v poriadku. Preto sme očakávali, že súd svoje stanovisko v krátkom čase prehodnotí. Stalo sa. V piatok 22. marca nám prišlo uznesenie krajského súdu v Žiline, že pôvodné uznesenie ruší. Odvolanie proti uznesenie už nie je prípustné, preto veríme, že konečne bude skládka fungovať tak ako má a už sa žiadne problémy nevyskytnú,“ hovorí Viliam Staník, konateľ spoločnosti Megawaste.

V súčasnosti už spoločnosť vyváža odpad z obcí, s ktorými má uzatvorené zmluvy.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.