Pondelok, 8. august, 2022 | Meniny má Oskar

Skládka Podstránie je opäť otvorená

Od polovice januára bola skládka uzatvorená na základe rozhodnutia Krajského súdu v Žiline. Po dvoch mesiacoch súd svoje rozhodnutie zmenil. Skládka je opäť otvorená.

LEDNICKÉ ROVNE. V minulom roku bola skládka Podstránie skolaudovaná, vzápätí obecné zastupiteľstvo v Lednických Rovniach rozhodlo, že prevádzkovateľom skládky bude spoločnosť MEGAWASTE Slovakia, s.r.o.

Odpad sa však na skládku dlho nevozil. V januári prišlo rozhodnutie Krajského súdu v Žiline, že predbežným opatrením bola skládka uzatvorená. Príčinou bolo údajné environmentálne ohrozenie životného prostredia, ktoré podal Ján Salo.

„Zaskočilo nás to, pretože sme si pred podpísaním zmluvy o prevádzkovaní skládky preverovali všetky legislatívne a technické parametre. Všetko bolo v poriadku. Preto sme očakávali, že súd svoje stanovisko v krátkom čase prehodnotí. Stalo sa. V piatok 22. marca nám prišlo uznesenie krajského súdu v Žiline, že pôvodné uznesenie ruší. Odvolanie proti uznesenie už nie je prípustné, preto veríme, že konečne bude skládka fungovať tak ako má a už sa žiadne problémy nevyskytnú,“ hovorí Viliam Staník, konateľ spoločnosti Megawaste.

V súčasnosti už spoločnosť vyváža odpad z obcí, s ktorými má uzatvorené zmluvy.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Pripravte sa na folklórny zážitok s magickým výhľadom.

3 h

S týmto predplatným si odomknete SME.sk až na 6 zariadeniach.

INZERCIA 3 h

Častejšia potreba tankovať môže poukazovať na oveľa vážnejší problém.

5. aug
SkryťZatvoriť reklamu