Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Skládka Podstránie je opäť otvorená

Od polovice januára bola skládka uzatvorená na základe rozhodnutia Krajského súdu v Žiline. Po dvoch mesiacoch súd svoje rozhodnutie zmenil. Skládka je opäť otvorená.

LEDNICKÉ ROVNE. V minulom roku bola skládka Podstránie skolaudovaná, vzápätí obecné zastupiteľstvo v Lednických Rovniach rozhodlo, že prevádzkovateľom skládky bude spoločnosť MEGAWASTE Slovakia, s.r.o.

Odpad sa však na skládku dlho nevozil. V januári prišlo rozhodnutie Krajského súdu v Žiline, že predbežným opatrením bola skládka uzatvorená. Príčinou bolo údajné environmentálne ohrozenie životného prostredia, ktoré podal Ján Salo.

„Zaskočilo nás to, pretože sme si pred podpísaním zmluvy o prevádzkovaní skládky preverovali všetky legislatívne a technické parametre. Všetko bolo v poriadku. Preto sme očakávali, že súd svoje stanovisko v krátkom čase prehodnotí. Stalo sa. V piatok 22. marca nám prišlo uznesenie krajského súdu v Žiline, že pôvodné uznesenie ruší. Odvolanie proti uznesenie už nie je prípustné, preto veríme, že konečne bude skládka fungovať tak ako má a už sa žiadne problémy nevyskytnú,“ hovorí Viliam Staník, konateľ spoločnosti Megawaste.

V súčasnosti už spoločnosť vyváža odpad z obcí, s ktorými má uzatvorené zmluvy.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zbavte vašu pečeň nežiadúcich látok, detoxikujte a regenerujte ju!

12 h

Nepoznaná minulosť Trnavského, Račianskeho a Suchého mýta.

11. jún

O ktoré destinácie je najväčší záujem? Plánovanie dovolenky uľahčia naše tipy.

11. jún