Skládka Podstránie je opäť otvorená

Od polovice januára bola skládka uzatvorená na základe rozhodnutia Krajského súdu v Žiline. Po dvoch mesiacoch súd svoje rozhodnutie zmenil. Skládka je opäť otvorená.

LEDNICKÉ ROVNE. V minulom roku bola skládka Podstránie skolaudovaná, vzápätí obecné zastupiteľstvo v Lednických Rovniach rozhodlo, že prevádzkovateľom skládky bude spoločnosť MEGAWASTE Slovakia, s.r.o.

Odpad sa však na skládku dlho nevozil. V januári prišlo rozhodnutie Krajského súdu v Žiline, že predbežným opatrením bola skládka uzatvorená. Príčinou bolo údajné environmentálne ohrozenie životného prostredia, ktoré podal Ján Salo.

„Zaskočilo nás to, pretože sme si pred podpísaním zmluvy o prevádzkovaní skládky preverovali všetky legislatívne a technické parametre. Všetko bolo v poriadku. Preto sme očakávali, že súd svoje stanovisko v krátkom čase prehodnotí. Stalo sa. V piatok 22. marca nám prišlo uznesenie krajského súdu v Žiline, že pôvodné uznesenie ruší. Odvolanie proti uznesenie už nie je prípustné, preto veríme, že konečne bude skládka fungovať tak ako má a už sa žiadne problémy nevyskytnú,“ hovorí Viliam Staník, konateľ spoločnosti Megawaste.

V súčasnosti už spoločnosť vyváža odpad z obcí, s ktorými má uzatvorené zmluvy.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.