Skládka Podstránie je opäť otvorená

Od polovice januára bola skládka uzatvorená na základe rozhodnutia Krajského súdu v Žiline. Po dvoch mesiacoch súd svoje rozhodnutie zmenil. Skládka je opäť otvorená.

LEDNICKÉ ROVNE. V minulom roku bola skládka Podstránie skolaudovaná, vzápätí obecné zastupiteľstvo v Lednických Rovniach rozhodlo, že prevádzkovateľom skládky bude spoločnosť MEGAWASTE Slovakia, s.r.o.

Odpad sa však na skládku dlho nevozil. V januári prišlo rozhodnutie Krajského súdu v Žiline, že predbežným opatrením bola skládka uzatvorená. Príčinou bolo údajné environmentálne ohrozenie životného prostredia, ktoré podal Ján Salo.

„Zaskočilo nás to, pretože sme si pred podpísaním zmluvy o prevádzkovaní skládky preverovali všetky legislatívne a technické parametre. Všetko bolo v poriadku. Preto sme očakávali, že súd svoje stanovisko v krátkom čase prehodnotí. Stalo sa. V piatok 22. marca nám prišlo uznesenie krajského súdu v Žiline, že pôvodné uznesenie ruší. Odvolanie proti uznesenie už nie je prípustné, preto veríme, že konečne bude skládka fungovať tak ako má a už sa žiadne problémy nevyskytnú,“ hovorí Viliam Staník, konateľ spoločnosti Megawaste.

V súčasnosti už spoločnosť vyváža odpad z obcí, s ktorými má uzatvorené zmluvy.

Prečo kupovať first moment na exotické destinácie už teraz?

Lepší výber odletu, ubytovania aj vychytených termínov a cenový bonus.

Pivovarníci rozdeľujú peniaze

Rozhodnite, komu pôjde tisíc eur.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.