Vlastné bývanie s hypotékou od ČSOB

V najbližšom roku plánuje riešiť otázku bývania viac žien ako mužov. Z hľadiska dlhodobého rozmýšľania nad vlastným príbytkom je to zase naopak a dominujú muži nad ženami.

V najbližšom roku plánuje riešiť otázku bývania viac žien ako mužov. Z hľadiska dlhodobého rozmýšľania nad vlastným príbytkom je to zase naopak a dominujú muži nad ženami. Zaujímavý je aj fakt, že po dosiahnutí plnoletosti viac ako tretina mladých ľudí nemá problém bývať istý čas u rodičov. Vyplýva to z online prieskumu ČSOB na vzorke 2 733 respondentov uskutočnenom v čase 11.3. – 31.3. 2013.

Bývanie chcú čo najskôr riešiť ženy

V najbližšom roku chce otázku bývania riešiť 29,1 % mužov32,5 % žien.

Z dlhodobého hľadiska je to naopak. Nad vlastným bývaním, no v horizonte niekoľkých rokov, uvažuje viac mužov (51,7%) ako žien (45,5%).

Bývajú aj u rodičov

Pri štarte do života podávajú mladým pomocnú ruku aj rodičia. Viac ako tretina (36,1%) nevidí problém žiť s nimi na krátku dobu pod jednou strechou aj po dosiahnutí plnoletosti.

K dlhodobému spolunažívaniu s rodičmi sa však prikláňa omnoho menšie percento mužov (3 %)žien (3,9%).

Muži berú na seba väčšiu zodpovednosť

Pri financovaní bývania berú na seba väčšiu zodpovednosť muži ako ženy. Muži očakávajú od partneriek spolufinancovanie bývania v menšej miere  (46,5%), no z prieskumu vyplýva aj to, že ženy sa chcú spolupodielať na financovaní vlastného bývania vo väčšej miere, ako si muži myslia.

Výhodná hypotéka od ČSOB

Vlastné bývanie sa dá zabezpečiť aj prostredníctvom hypotéky. V ČSOB ju schválime už do 24 hodín s možnosťou rýchleho čerpania do 2 hodín. Nižšia úroková sadzba sa dá získať, ak klient využíva aktívne svoj bežný účet a uzatvorí výhodné poistenie úveru a nehnuteľnosti, ktoré ponúkame pod jednou strechou.

Okrem toho realizácia mimoriadnych splátok nebola ešte nikdy taká jednoduchá, ako je tomu teraz. Iba v ČSOB môže klient urobiť mimoriadnu splátku cez mobilnú aplikáciu ČSOB SmartBanking na svojom smartfóne alebo tablete až do výšky 1,5 % zo zostávajúcej istiny úveru a to bez akéhokoľvek poplatku či navýšenia úrokovej sadzby. Svoju hypotéku tak má kdekoľvek a kedykoľvek pod kontrolou.

Vďaka mimoriadnym splátkam klient nielen ušetrí, ale zároveň si zníži mesačnú splátku, či skráti dobu splatnosti.

Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur

Vieme chrániť naše lesy?

Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka

Prílohu s overenými receptami nájdete už dnes vloženú v denníku SME.

Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy

Vianoce sú nielen kresťanským sviatkom, ale aj časom pre rodinnú pohodu, odpočinok a v neposlednom rade aj dobré jedlá.

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.