Štvrtok, 22. august, 2019 | Meniny má Tichomír

Hypotéka: 3,4% pre každého

Hypotéku si možno preniesť bez nového znaleckého posudku a bez dokladovania príjmu

Bratislava, 15. apríl – Úrokové sadzby hypoték sú na historickom minime a do pol roka bude podľa prieskumu končiť fixácia každej piatej hypotéke. Prima banka preto oddnes ponúka každému klientovi so staršou hypotékou možnosť si ju jednoducho preniesť s úrokovou sadzbou 3,4% p.a. a platiť tak menej.

„Čoraz viac klientov hľadá spôsob ako si znížiť mesačné splátky. Úroky starších hypoték sú totiž výrazne vyššie, ako je tomu teraz. Prima banka preto v aktuálnej kampani maximálne zjednodušuje proces prenosu hypotéky a pre všetkých bez rozdielu garantuje sadzbu 3,4% ročne pri trojročnej fixácii,“  povedala Henrieta Gahérová, členka predstavenstva zodpovedná za riadenie produktov Prima banky.

Sadzba 3,4% p.a. platí pri trojročnej fixácii pre všetkých, bez ohľadu na ostatné parametre ako napríklad výška príjmu, či pôvodný účel použitia úveru. Podmienkou je len riadne splácanie hypotéky v predošlej banke.

Jednoduchý proces prenosu hypotéky

„Pri prenose hypotéky sa klienti často obávajú byrokracie, straty času a toho, že aj tak nedostanú bankami komunikované sadzby. V Prima banke sa nám podarilo proces prenosu hypotéky zjednodušiť tak, že klientovi hneď pri prvej návšteve pobočky vytlačíme návrh zmluvy s garantovanou sadzbou 3,4%. Stačí k tomu iba pôvodná úverová a záložná zmluva, prípadne aj starý znalecký posudok. Netreba dokladovať opätovne ani príjem,“  dodala Gahérová.

Na prenesenie hypotéky do Prima banky stačia 3 jednoduché kroky:

1. prísť do pobočky a informovať sa o koľko sa môže znížiť pôvodná splátka,
  2. priniesť so sebou pôvodnú úverovú a záložnú zmluvu, príp. aj starý znalecký posudok,
  3. ak klient starú hypotéku dostatočne dlho riadne spláca, novú zmluvu banka pripraví na počkanie.

Ak bude klient Hypotéku splácať z Osobného účtu v Prima banke, dostane ju bez poplatku za poskytnutie.

Atraktívnu úrokovú sadzbu 3,4% p.a. pri trojročnej fixácii a financovaní do 80% z hodnoty zabezpečenia Prima banka garantuje každému klientovi aj pre nové hypotéky. Po zohľadnení štátneho príspevku pre mladých sa úroková sadzba zníži až na 0,4% p.a.

Odkazy:

Preneste si hypotéku a plaťte menej

Hypokalkulačka

Pobočky Prima banky

Prima banka Slovensko, a.s., pôsobí na trhu od roku 1993. Je jednotkou na trhu v poskytovaní služieb pre mestá a obce. V súčasnosti sa zameriava najmä na rozvoj retailového bankovníctva. V súlade s touto dlhodobou stratégiou zvyšuje dostupnosť služieb pre klientov rozširovaním siete pobočiek a bankomatov. S počtom obchodných miest 81 je piatou najväčšou bankou na Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii 137 bankomatov. Pri svojich produktoch a procesoch sa zameriava najmä na jednoduchosť, rýchlosť a výhodnosť.

Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne

Slovenská technická univerzita v Bratislave opäť dokázala, že vie konkurovať univerzitám na svetovej úrovni.

Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami

Podľa psychológov patria spomienky na jedlo medzi tie najsilnejšie.

Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video

Novobansko je plné prírodných krás a histórie. Závod v Novej Bani sa vyvíja spolu s ním a podporuje jeho poklady. Pozrite si ich!

Zdroj: Knauf Insulation