Modelové rady hodiniek Timex

Predstavíme Vám modeloví rady značky Timex, ktorá Vás určite ohromia funkciami, ktoré také nenápadné hodinky v sebe skýrvajú.

Všetky rady znyčky Timex, ktoré Vám ukážeme sa nachádzajú na stránkach TIMESTORE.

Hodinky Timex Expedition

timex expeditionHodinky Timex Expedition znamenajú typovú radu športových pánskych a dámskych hodiniek americkej spoločnosti Timex. Sú vyrábané v mnohých dizajnových variantoch, ktoré si často nie sú podobné ničím iným, než funkčnou výbavou.Hodinky Timex Expedition môžu vyzerať ako technicistné náramkové časomerné prístroje alebo ako chronografy, ale práve tak môžu mať úplne jednoduchý, až veľmi prostý vzhľad. Pretože je ich primárrne určenie pre šport a vonkajšie aktivity, sú všetky modely odolné proti nárazom, vlhkosti, otrasom a tlakom.

Typické pre hodinky Timex Expedition je podsvietenie analógového alebo digitálneho ciferníku s dvanástimi alebo dvadsaťčtyri hodinovým formátom zobrazenia času. Hodinky Timex Expedition (drahšie pánske modely) môžu mať niektorénezvyčajné funkcie, napríklad grafy prílivu a odlivu mora alebo kompas. Graf prílivu a odlivu je vypočítaný na základe zadania zemepisnej polohy. Ako kompas slúži vstavaný senzor ukazujúci magnetický severný pól. V niektorých modeloch hodiniek radu Timex Expedition je vstavané čidlo pre snímanie teploty, funkcia pre rýchle nastavenie dátumu alebo terčíkový chronograf znázorňujúce iné časové jednotky. U analógových modelov sú ručičky pokryté svetielkujúce vrstvou.

Púzdra quartzových strojčekov sa zhotovujú z nerezovej ocele alebo zo špeciálneho prefarbeného plastu. Náramky či remienky hodiniek Timex Expedition môžu byť kovové (so zmatňujúci alebo tmavou povrchovou vrstvou) alebo tiež kožené či textilné, a to v nenápadných farbách (hnedá, piesková, khaki, šedá). Hodinky Timex Expedition sú určené pre plávanie, skoky do vody a pre nie príliš hlboké potápanie. Nehodia sa však pre hlbokomorské potápanie s potápačským prístrojom. Hodinky rady Timex Expedition sú lacné a aj najdrahšie modely sa zaobstará za veľmi priaznivé ceny.

Hodinky Timex Chronograph

timex chronographHodinky Timex Chronograph sú výrobkom americkej spoločnosti Timex. Ide o športový typ unisex hodiniek (určený pre mužov aj pre ženy), ktorých cena zaručuje všeobecnú dostupnosť. Ciferník hodiniek Timex Chronograph môže mať rôzne farby: čiernu, antracitovú, striebristú alebo zlatistú. Na ciferníku sú umiestnené tri terčíky chronografu pre meranie času v iných rádových jednotkách. Plocha ciferníku má osvetlenie. Panel umožňuje rozsvietenie celej plochy a tým ľahkú čitateľnosť. Funkcia after Glow predĺži dobu svietenia na niekoľko sekúnd po uvoľnení tlačidla light.

Hodinky Timex Chronograph sú vybavené stopkami s presnosťou na jednu dvadsatinu sekundy a rovnako sú opatrenédátumovkou. Ručičky a indexy hodiniek Timex Chronograph sú pokryté luminiscenčnou vrstvou. Fluorescenčný povlak umožňuje sledovanie hodiniek za tmy po predchádzajúcom nasvetlení. Quartzové strojčeky hodiniek Timex Chronograph sú mimoriadne presné, ich ročná odchýlka činí len jednu minútu ročne, čo je menej než sekunda denne. Zdrojom energie je batéria s niekoľkoročnou životnosťou.

Puzdro strojčeka je kruhové a je vyrobené z ušľachtilej ocele. Niektoré modely môžu mať PVD povrch. Pretože sú hodinky Timex Chronograph primárne určené pre šport a vonkajšie aktivity, je ich puzdro masívnejšie a má zvýšenú odolnosť proti nárazom. Hodinky Timex Chronograph môžu mať kovový remienok (ťah) alebo ich na zápästí pridŕžajú remienky z kože alebo špeciálneho kaučuku. Ak sú remienky kožené, môžu mať rôznu farbu. Hodinky Timex Chronograph sú vhodné prešnorchlovanie, pre skok do vody i pre malé potápanie (približne 10 metrov pod hladinu). Sú odolné proti tlaku do desiatich atmosfér. Timex Corporation je najväčším výrobcom hodiniek v Spojených štátoch amerických. Hodinárska spoločnosť na svetových trhoch úspešne figuruje viac ako 150 rokov.

Hodinky Timex Ironman

timex ironmanHodinky Timex Ironman sú výrobkom americkej spoločnosti Timex určeným pre využitie pri športe a vonkajších aktivitách.Vyrábajú sa v pánskej i dámskej verzii. Väčšina modelov má digitálne, niektoré analógové znázornenie času a meraných hodnôt. Hodinky Timex Ironman sú vybavené funkciami využiteľnými práve pre šport, z toho istého dôvodu majú aj zvýšenú odolnosť proti nárazom, tlakom a otrasom. Možno na nich využívať niekoľkonásobný alarm (dajú sa nastaviť tri časy budenia) a stopky umožňujúce zaznamenať až 30 medzičasov do pamäte hodiniek.

Hodinky Timex Ironman zobrazujú čas v dvoch časových pásmach. V ich výbave je tiež timer (časovač) na odpočítavanie nastaveného krátkeho času do nuly a vypínateľná signalizácia každej celej hodiny. Analógové modely majú ručičky a indexyopatrené svetielkujúcou vrstvou. Podsvietené ciferníky umožňujú sledovať čas a hodnoty za tmy. Funkcia after glow predĺži dobu svietenia na niekoľko sekúnd po uvoľnení tlačidla light. Púzdra hodiniek Timex Ironman majú rôzne tvary: oválne, kruhové (alebo časti kruhu), štvorcové so zaoblenými rohmi. Sú vyrábané z gumy alebo špeciálneho plastu, práve tak akonáramky (ťahy). Použitý materiál je vhodný pre alergikov a často sa využíva pre športové vodotesné modely hodiniek vzhľadom k rezistencii voči vode.

Zadné veko hodiniek je upevnené pomocou skrutiek. Farebnosť je decentná, a to aj u dámskych modelov. Hodinový strojček poháňjú vymeniteľné batérie s niekoľkoročnou životnosťou. Drahšie modely sú vybavené solárnymi panelmi zabudovanými pod ciferníkom. Doplňujú energiu pre zasadený kapacitný kondenzátor. Môžu mať tiež indikátor aktuálneho stavu batérie. V hodinkách Timex Ironman je možné sa kúpať alebo šnorchlovať, ale nie sú určené k hlbšiemu potápaniu. Hodinky Timex Ironman sú veľmi lacné a odolné, preto sú vhodné aj pre živšie väčšie deti či športujúcu mládež.

Hodinky Timex IQ

timex iq

Hodinky Timex Originals

timex originals

Hodinky Timex Crystal

timex crystal

Hodinky Timex Retrograde

timex retrograde

Hodinky Timex Marathon

timex marathon

Hodinky Timex Kids Analog

timex kids analog

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 711
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 365
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 542
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 885
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 222
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 028
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 801
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 825
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 10 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 23 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu