Klasické vs. online účtovníctvo

Čoraz viac účtovníkov a firiem si vyberá pre spracovanie účtovníctva namiesto klasického účtovníctva, akým je napríklad Kros, online účtovníctvo akým je napríklad Humanet.

Čoraz viac účtovníkov a firiem si vyberá pre spracovanie účtovníctva namiesto klasického účtovníctva, akým je napríklad Kros, online účtovníctvo akým je napríklad Humanet. Pred pár rokmi existovali na Slovensku iba klasické účtovné programy medzi ktorými sa vďaka svojej kvalite a prepracovanosti stali jednotkou účtovné programy spoločnosti Kros.

S rozvojom internetu sa ľudia čoraz častejšie obzerajú za alternatívami, ktoré im umožnia prístup k účtovníctvu kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Tento záujem je podporovaný aj vznikom nových zariadení ako sú smartfóny a tablety. Záujem o online účtovníctvo akým je Humanet je tak iba logickým vyústením.

Klasické účtovné programy ako Kros je možné používať iba na operačnom systéme Windows, kde aj tento jeho výrobca posúva čoraz viac k internetu. Výsledkom je Windows 8, ktorý je nástupcom Windows 7. Pokiaľ máte inštalovaný Windows 8 na počítači, tak tam s klasickým účtovným programom akým je Kros problém mať nebudete. Ak si však kúpite tablet s Windos 8, tak tam už klasický účtovný program nefunguje. Čiže už ani Windows platforma nie je zárukou, že Vám tam bude klasický účtovný program Kros fungovať. Musíte už zvažovať aj konkrétne zariadenie, na ktorom je Windows nainštalovaný.

Na druhej strane online účtovné programy ako Humanet Vám nekladú bariéry v tom aké zariadenie a operačný systém môžete používať. Stačí ak je dané zariadenie pripojené na internet, či už je to počítač, tablet alebo smartfón, či je tam Windows, Mac OS, Linux, Android alebo iný systém. Online účtovný program Humanet Vám poskytuje teoreticky neobmedzenú paletu operačných systémov a zariadení vrátane tých, ktoré ešte len vzniknú. Pre Vás ako užívateľa to znamená, že sa nestaráte o to kedy a na čom budete s účtovníctvom pracovať.

Ďalšou prednosťou online účtovných programov akým je Humanet je fakt, že nemusíte nikdy nič sťahovať, inštalovať ani aktualizovať a napriek tomu, vždy zaručene pracujete s najnovšou verziou účtovného programu.

Napriek prepadu v počte predajov za posledných 12 mesiacov oproti predchádzajúcim 12 mesiacom sú stále počty predajov klasického účtovného softvéru akým je Kros násobne vyššie ako predaje online účtovných programov. Je to dané tým, že klasické ekonomické programy sú na trhu oveľa dlhšie, je ich oveľa viac (na Slovensku sú ich desiatky) a majú teda logicky vyššiu základňu užívateľov. Reálne použiteľné online účtovné programy ako je Humanet sú dnes na Slovensku iba 2.

Ďalším faktom, ktorý hrá v prospech klasických účtovných programov typu Kros, je psychologická bariéra zabezpečenia ekonomických dát. Väčšina potenciálnych užívateľov má pocit, že dáta a program na ich počítači sú bezpečnejšie ako dáta uložené niekde na internete. Tento pocit vyplýva z neznalosti fungovania internetu a možností zabezpečenia počítača užívateľa, ktorý účtovný program používa a stupňa a úrovne zabezpečenia internetového servera, na ktorom je inštalovaný a prevádzkovaný online účtovný program Humanet.

Trend prechodu užívateľov od klasického účtovníctva akým je Kros k online účtovníctvu akým je Humanet už je jasne naštartovaný a je iba otázkou času, kedy aj výrobcovia klasických účtovných programov prevedú svoje riešenia do prostredia internetu. Buď tak urobia alebo budú musieť zmeniť podstatu svojho podnikania, ak nechcú definitívne zaniknúť.

Prihláste sa a vložte PR článok

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.