Morská soľ do bazénov

Svetom sa šíri nový trend – morská soľ v bazénoch. Plávanie v takejto vode je zdravšie a bezpečnejšie. Má antiseptické účinky, je prospešné pre alergikov, nespôsobuje pálenie a červenanie očí.

Svetom sa šíri nový trend – morská soľ v bazénoch. Plávanie  v takejto vode je zdravšie a bezpečnejšie. Má antiseptické účinky, je prospešné pre alergikov, nespôsobuje pálenie a červenanie očí a odstraňuje zápach chlóru.
Kúpanie vo vode s morskou soľou je zdraviu prospešné. Pomáha pri liečbe ekzémov, pri problémovej pleti aj pri liečbe akné, nakoľko ničí baktérie, ktoré ho spôsobujú. Pri kúpaní sa otvoria póry a telo tak môže všetky potrebné látky lepšie absorbovať. Minerály obsiahnuté v morskej soli zas zlepšujú stav pokožky.

morská soľ v bazéne

Pomôže salinátor

Takúto vodu v bazéne zabezpečí salinátor. Je to zariadenie, ktoré pracuje na princípe elektrolytického rozkladu roztoku soli a zabezpečuje dezinfekciu bazénovej vody. Elektrolýza slanej vody cez H20+NaCl cez salinátor je rozklad chloridu sodného vo vode a vytvorenie chlornanového aniónu, čo je v podstate rovnaký voľný chlór, aký je prítomný vo vode pri ošetrovaní chlórovými prípravkami. Výrobca zariadenia odporúča koncentráciu soli v bazéne, približne tri až päť percent. Slanosť vody oproti morskej je v cca 1:8.
Tento najekonomickejší systém úpravy bazénovej vody je vhodný pre všetky druhy bazénov. Medzi jeho hlavné výhody patrí  účinnosť proti riasam, vírusom a baktériám, nízke prevádzkové náklady, bezpečnosť pri manipulácii so soľou, jednoduchá a bezpečná údržba zariadenia. Voda je potom taktiež menej agresívna voči ľudskému telu.

bazénová soľ

Medzi nevýhody patrí agresivita vody na kovové časti, problém s likvidáciou odpadových vôd – nesmie sa vypúšťať do čističiek odpadových vôd, nutnosť používať bazénové príslušenstvo z odolných materiálov ako napríklad AISI 402 nerez, titan. Taktiež napáda kovové solárne panely.
Mierne slaná voda je prirodzene antiseptická, likvidujúca mikroorganizmy, ktoré sa bežne vyskytujú v bazénovej vode. Proces ochráni vodu od škodlivých mikroorganizmov pomocou elektrochemickej produkcie dezinfekčných činidiel. Každé z nich je schopné ničiť baktérie a iné škodlivé organizmy samo, avšak dohromady je ich sila takmer extrémna. Táto technológia je lacnejšia, šetrí čas, náklady na chémiu a prevádzkové náklady. Zjednodušuje starostlivosť o bazén a je bezpečnejšia lebo netreba skladovať práškový, kvapalný či plynný chlór.

morská soľ v bazéne

Najkvalitnejšia soľ je stredomorská

Prvá historická zmienka o soli je stará približne 4700 rokov. Po mincovníctve bola  druhým najdôležitejším zdrojom príjmov. Morská soľ vzniká odparovaním z morskej vody. Tento proces je možné vykonávať len v teplom podnebí a preto sa tá najkvalitnejšia morská soľ vyrába väčšinou v stredomorskom prostredí. Ak nie je možné odpariť soľ prirodzene, pomocou slnečnej energie, používa sa na jej odparenie palivo, čo je však nákladnejšie.
Preto sa vyrába takmer výlučne v prijateľnom teplotnom pásme. Medzi najväčších výrobcov morskej soli patrí Francúzsko, Taliansko, Grécko, Kolumbia, Kajmanské ostrovy, exotický Havaj, ale aj Južná Kórea.

Informácie o bazénovej morskej soli poskytla spoločnosť Feast s.r.o., viac informácií o ponuke polí nájdete na www.feast.sk.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.