Zabezpečujeme recykláciu dreveného odpadu

Naša spoločnosť ST - Pride s.r.o. sa zaoberá okrem iného aj recykláciou, je proces opätovného využitia predtým už použitých materiálov a produktov.

Naša spoločnosť ST - Pride s.r.o. sa zaoberá okrem iného aj recykláciou, je proces opätovného využitia predtým už použitých  materiálov a produktov.
Recyklácia zabraňuje mrhaniu zdrojov, redukuje spotrebu surových prírodných materiálov, redukuje množstvo uskladnených odpadov a redukuje spotrebu energie čím prispieva k redukcií emisií skleníkových plynov.

Spoločnosť St Pride, s.r.o. sa popri iných činnostiach zaoberá aj recykláciou dreveného odpadu. Pri vlastnom procese recyklácie je veľmi dôležitý jej počiatok a to je získanie samotnej suroviny vhodnej na recykláciu. Nakoľko našou hlavnou činnosťou je výkup drevených paliet, surovinu získavame práve výkupom týchto paliet, ktoré sa už nedajú využívať z dôvodu ich opotrebenia, alebo z dôvodu, že boli určené na jednorazové použitie a nedajú sa ďalej využívať pre potreby danej firmy. Väčšina firiem, ktoré sa zaoberajú výrobnou činnosťou alebo skladovaním materiálu majú vytvorené svoje odpadové hospodárstvo a triedia odpad čím prispievajú k zjednodušeniu jej likvidácie.

Recyklácia sa však nemusí uberať len tým smerom, akým ide teraz, keď sa z daného odpadového materiálu vyrobí znova ten istý materiál ako náhrada primárneho materiálu. Jestvujú aj spôsoby ako z jedného materiálu vyrobiť iný. Takéto možnosti sú hlavne určené pre nekovové materiály, ako je napríklad aj drevo.  Poškodené drevené  palety, ktoré sa nedajú už využiť a ich oprava by bola finančne nerentabilná  používame na výrobu štiepky, na výrobu dekoračnej štiepky a na výrobu pelet na kúrenie. Takouto formou z nepoužívateľného materiálu vyrobíme prostriedky, ktoré sa dajú využiť v inej oblasti ako sa využíval pôvodný výrobok.

Naša spoločnosť ST Pride, s.r.o. sa zaoberá výkupom drevených vratných obalovpredajom drevených vratných obalov medzi ktoré patria aj drevené palety ako sú europalety, alebo aj palety určené na jednorazové použitie. Vrátením týchto drevených paliet do obehu redukuje výroba nových paliet a tým vlastne dochádza k úspore dreva a v neposlednej rade aj k ochrane životného  prostredia.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.