Čo je účinné proti plesni?

Vedeli ste, že bežné proti plesňové alebo antibakteriálne prípravky a nátery ničia baktérie uvoľňovaním toxických látok, majú obmedzenú účinnosť a skôr alebo neskôr sa všetky uvoľnia. Sú škodlivé pre ľudí aj pre prostredie a ich použitie je spojené v mnohých prípadoch so silným zápachom. Ako často pri odstraňovaní plesní zo stien alebo obkladov používame tieto zdraviu škodlivé prípravky, viaceré pravidelne každý mesiac?

headbionicomfort-r214_res.jpg

Čo je teda najviac účinné proti plesniam a zároveň zdraviu neškodlivé? Verili by ste, že striebro? Áno, najstarší a najznámejší dezinfekčný prostriedok aký ľudstvo pozná.

Produkty nemeckej značky Bioni využívajú princíp striebra vo forme špeciálne vyvinutého Silver – Complex, ktorý bol patentovaný v spolupráci s najväčším výskumným pracoviskom v Európe.

Majú bezkonkurenčnú odolnosť voči baktériám a plesniam, s bežnými anti-plesňovými a anti-bakteriálnymi nátermi neporovnateľnú trvácnosť, neškodia zdraviu ani životnému prostrediu, celkovo zvyšujú úroveň hygieny v interiéri a sú mimoriadne vhodné pre alergikov. Sú bez zápachu, bez rozpúšťadiel a zmäkčovadiel.

Bioni produkty totiž obsahujú nano častice striebra, ktoré vytvoria jedinečnú kovalentnú väzbu a maximálne účinne chránia proti vzniku plesní ako aj proti baktériám odolným voči liekom ako sú napr. zlatý stafylokok, E.coli, listéria mnohým ďalším.

Všetky prípravky značky Bioni sú odolné voči dezinfekčným prostriedkom, sú maximálne paropriepustné a vode odolné. Bioni nátery znižujú frekvenciu premaľovania a údržby a majú vynikajúcu schopnosť prekrytia trhlín.

headbioninature-r467_res.jpg

Interiérová farba Bioni Comfort má okrem iného jedinečnú schopnosť rovnomerne rozložiť teplo v miestnosti. Klíma a stupeň tepelnej pohody sa citeľne zlepšia.

Fasádna farba Bioni Perform okrem maximálnej ochrany voči riasam, machom a plesniam má vynikajúce vlastnosti regulujúce vlhkosť a teplo. Dokáže odraziť až 93% prebytočného tepla a celkovo znižuje tepelné zaťaženie budovy.

Bioni Systém je na Slovensku ojedinelou a najúčinnejšou ochranou proti plesniam. Aplikuje sa priamo na plesňami alebo zvyškovou vlhkosťou napadnuté plochy bez toho, aby sa existujúce plesne museli odstraňovať alebo penetrovať. Je vhodný aj do veľmi vlhkých prostredí. Jeho vlastnosti boli testované pri 95% vlhkosti a jeho účinnosť a trvanlivosť je v zásade bezkonkurenčná.

Viac informácii nájdete na www.bioni.sk a www.nanotrade.sk

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.