Oplatí sa preniesť hypotéku?

Sadzbu svojej hypotéky nepozná 45 % Slovákov. Tí, ktorí ju vedia, uvádzajú úrok vyše 5%. Prečo sa oplatí preniesť si hypotéku?

3 DÔVODY, PREČO SI PRENIESŤ HYPOTÉKU:

1. Ušetríte na mesačnej splátke
  2. Za hypotéku zaplatíte menej
  3. Môžete si upraviť dobu splatnosti hypotéky

ANKETA: Myslíte si, že by bolo pre vás výhodné preniesť si vašu hypotéku do inej banky?

Ľuboš (40), Malacky

Bral som si hypotéku pred troma rokmi, keď boli úrokové sadzby o dosť vyššie ako teraz. Konkrétne mám sadzbu 5,8 %. Moja banka mi teraz pri skončení fixácie ponúkla sadzbu, ktorá je síce nižšia, ale novým klientom dáva ešte nižšiu. To ma nahnevalo, tak som skúsil inde. Neľutujem, dostal som 3,4 % a platím menej.

Anna (28), Košice

My sme si s priateľom brali hypotéku pred dvoma rokmi a fixácia sa nám končí až o rok. Bola som si však dať v banke vypočítať, koľko by som ušetrila pri prenose hypotéky k nim, a zistila som, že mesačná splátka je o toľko nižšia, že sa mi to oplatí urobiť aj mimo fixácie.

Peter (35), Žilina

Od prenosu hypotéky ma vždy odrádzal ten zdĺhavý proces. Nechcelo sa mi celý deň behať po bankách a vybavovať rôzne papiere. Kamarát si však prenášal hypotéku teraz a z jeho skúsenosti viem, že sa to dá urobiť veľmi rýchlo, vlastne na počkanie.

Jozef (29), Prešov

Ja som nerozmýšľal ani chvíľu. Vlani som to zažil s mobilným operátorom. Ako jeho klient som mal horšie podmienky než noví klienti. Toto je pre mňa to isté. Je to len jedna krátka návšteva banky a úspora je veľká.

Katarína (38), Trenčín

Vždy som si myslela, že prenos hypotéky je len marketingový ťah. Tak ako ponúkané sadzby v reklame. Vždy sú „už od“, ale nikdy ich nedostanete. Manžel ma však presvedčil, a my sme si hypotéku preniesli do banky, kde všetkým dávajú rovnakú sadzbu. Teraz platíme mesačne o 80 eur menej, a to nášmu rodinnému rozpočtu naozaj pomáha.

Prepočítajte si, či máte výhodnú hypotéku na www.PrenesteSiHypoteku.sk

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.

Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?

Ide o spôsob pestovania zeleniny, ktorý je zlatou strednou cestou medzi klasickým a ekologickým, pestovaním zeleniny v bio kvalite