Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Poznáme najlepšie slovenské aplikácie a ich developerov

Tretieho ročníka národnej súťaže AppsRulezz 2013 sa zúčastnilo 106 developerov. Prihlásených bolo 166 aplikácií, pričom dominovali aplikácie pre smartfóny.

Národná súťaž mobilných a TV aplikácií AppsRulezz 2013 pozná svojich víťazov. Do tretieho ročníka sa zapojilo rekordných 166 aplikácií, čo je o 86 % viac ako minulý rok. Najviac aplikácií súťažilo v kategórií Smartfónov, pričom dominoval operačný systém Android s počtom 97 aplikácií. Až 94 aplikácií bolo vytvorených pre operačný systém iOS.

„Tretí ročník národnej súťaže mobilných aplikácií AppsRulezz opäť ukázal, že na Slovensku vzniká pomerne veľa aplikácií určených pre mobilné zariadenia. Čo nás ale teší ešte oveľa viac je fakt, že viaceré z prihlásených prác boli na svetovej úrovni. Svedčí o tom aj ocenenie App Prix, ktoré sa porota rozhodla udeliť,“ hovorí Peter Šebo, organizátor súťaže. Toto ocenenie si odniesla aplikácia Family by Sygic. „Tešíme sa na ďalší ročník a veríme, že bude ešte úspešnejší a inšpiratívnejší ako ten tohtoročný," dodáva Šebo.

Novinkou tretieho ročníka AppsRulezz bolo ocenenie najlepších autorov aplikácií, Orange App Developer roka. Prvenstvo si odniesol Sygic, na druhom mieste skončili autori eGlu a na treťom SCR.

„Sme hrdí na to, že sme sa stali hlavným partnerom tejto významnej udalosti. Z nášho pohľadu je podpora slovenských autorov aplikácií významným krokom v našej stratégii, hovorí Ivan Golian, riaditeľ úseku ITN spoločnosti Orange Slovensko. „Súťaž AppsRulezz je pre nás príležitosťou oceniť developerov slovenských aplikácií, ktorí vnášajú do mobilných zariadení nový život a tým skvalitňujú zážitok z ich používania,“ dodáva Golian.

V kategórii Brandované aplikácie si prvé miesto odniesla aplikácia Rádio Expres. Na druhom mieste skončila aplikácia ZUNO Mobile Banking SK a tretie miesto obsadila KHL 2013. Medzi Nebrandovanými aplikáciami vyhrala aplikácia Odkaz pre starostu. Na druhom mieste skončila v tejto kategórii aplikácia Family by Sygic a na treťom Linxy.

Najúspešnejšou aplikáciou pre smartfóny sa stala Family by Sygic a pre tablety Apokalypsa. Tento rok sa prvýkrát udelila cena TV aplikácii, kde si prvé miesto odniesla aplikácia TV SME.

Slávnostnému odovzdávaniu výsledkov predchádzala celodenná konferencia o mobilnom marketingu MobileRulezz, na ktorej prebiehali prednášky k trendom v mobilnom marketingu. Súčasne prebiehali aj workshopy k vývoju a aktuálnym novinkám vo svete aplikácií.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.