Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Hasiči a záchranári budú súťažiť na výstave v Trenčíne

Výstavisko EXPO CENTER, a.s. Trenčín pripravilo v dňoch 2. až 4. mája v poradí už 11. ročník medzinárodnej výstavy hasičskej, záchranárskej a zabezpečovacej techniky FIRECO, ktorá sa koná v dvojročnom intervale. Záštitu nad výstavou prevzali Ministerstvo vnútra SR a Ministerstvo kultúry SR. Cieľom tohto špecializovaného podujatia je oboznámiť širokú odbornú i laickú verejnosť s najnovšími typmi protipožiarnych zariadení a zabezpečovacej techniky, hasičskej a záchrannej techniky, hasiacich prostriedkov, výstroja a výzbroja hasičov záchranárov, technickými i záchranárskymi prostriedkami, ako aj s možnosťami na ochranu životov a zdravia ľudí i majetku pred požiarmi, rôznymi haváriami, živelnými pohromami a inými mimoriadnymi udalosťami.

Prezentáciu vystavujúcich firiem doplní obzvlášť bohatý sprievodný program. V dňoch 2. až 3. mája 2013 sa bude konať X. medzinárodná konferencia FIRECO 2013, ktorej hlavnou témou je „Protipožiarna bezpečnosť kultúrnych pamiatok – národné kultúrne pamiatky“.

f004-r795_res.jpg

Cieľom konferencie je výmena odborných skúseností a znalostí na medzinárodnej úrovni. Prezídium Hasičského a záchranného zboru pripravilo 3. mája  V. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel s medzinárodnou účasťou. Druhý deň výstavy sa uskutoční aj Zasadnutie Republikovej komisie histórie DPO. Súčasťou sobotňajšieho programu sú Celoslovenské oslavy sv. Floriána. Veríme, že nielen odbornú, ale aj laickú verejnosť priláka Celoslovenská súťaž Hasičskej historickej techniky, ako aj výstava zberateľských kuriozít s hasičskou tematikou.

poziar3-r740_res.jpg

Pre návštevníkov sú ďalej pripravené v trenčianskom výstavnom areáli praktické ukážky záchranárskeho systému a protipožiarnej ochrany osôb hasičskými jednotkami, na ktorých sa podieľa Jednotka okresného riaditeľstva HaZZ Trenčín a Špeciálna kynologická záchranná služba Slovakia Nýrovce - ukážky vyslobodzovania osôb z havarovaného vozidla a likvidácia požiaru osobného motorového vozidla, ukážky poslušnosti záchranárskych psov, ukážky vyhľadávania nezvestnej osoby za pomoci špeciálne cvičeného záchranárskeho psa a ukážky záchrany osôb z výšok pomocou výškovej techniky a lezeckej techniky.

Aj tento rok bude odovzdané ocenenie za najlepší exponát výstavy - ZLATÉ FIRECO 2013. Medzi vystavenými exponátmi nájdu návštevníci špeciálne upravenú techniku Dobrovoľného hasičského združenia POLE a to plávajúci transportér PTS-10 a Tatru 815 8x8 VVN CAS  (4 + 3 m3 vody), ktoré sa využívajú ako unikátne nástroje technickej asistencie pri zásahoch, napríklad počas tohtoročných aprílových povodní v Nitre.

f082-r747_res.jpg

Otázkam ochrany zdravia pri práci je venovaný štvrtkový odborný seminár  Poznatky a skúsenosti z oblasti OOPP – legislatíva a skutočný stav v praxi. V piatok je pripravená ďalšia odborná prednáška na tému Aktuálny stav BOZP v podnikateľských subjektoch OOPP, evidencia a registrácia úrazov, hodnotenie rizík, pracovno-právne vzťahy a nelegálne zamestnávanie/. V rámci výstavy sa uskutoční aj Zasadnutie Asociácie pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a ochranu pred požiarmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie

Vzdelávanie je rozdelené na dve časti, a to samoštúdium a webináre.

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.