Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Petržalka bude na sviatok práce pracovať

Zapojte sa a pomôžte aj vy ku kvalitnejšiemu životu v najväčšom sídlisku strednej Európy

Občianske združenie Mladá Petržalka už po štvrtýkrát pripravuje svoju ekologickú brigádu, do ktorej sa majú možnosť zapojiť všetci, ktorým záleží na čistote prírody v Petržalke. Tento rok sa podujatie uskutoční na sviatok práce 1.mája od 9:00 do 12:00. Tohtoročným cieľom EKO brigády Mladej Petržalky je najjužnejšia časť Chorvátskeho ramena v úseku od polikliniky ProCare až po čističku odpadových vôd. V tejto lokalite sa nachádza bohatý a jedinečný biotop a domov tu našlo mnoho vzácnych živočíšnych druhov.

„Chorvátske rameno a jeho blízke okolie je obľúbeným miestom trávenia voľného času pre mnohých Petržalčanov. Správca ramena je spoločnosť Povodie Dunaja, ale tá v súčasnosti nemá kapacitu na jeho dôkladné upratovanie. Preto sa snažíme pomôcť aj vlastnými silami, aby sme ho udržiavali v čistote,“ povedal Oliver Kríž, predseda občianskeho združenia Mladá Petržalka a poslanec Mestského zastupiteľstva.

Začiatok EKO brigády Mladej Petržalky je v stredu 1.mája o 9:00 na konečnej zastávke MHD pri poliklinike ProCare. Na podujatí sú vítaní všetci obyvatelia Mestskej časti Petržalka. Zaregistrovať sa je potrebné na mladapetrzalka@mladapetrzalka.sk Všetci registrovaní účastníci dostanú pracovné rukavice, vrecia na odpad a tiež fľašu minerálky na dodržiavanie pitného režimu.

Občianske združenie Mladá Petržalka založila mladá generácia Petržalčanov, ktorých baví bojovať proti apatii a pesimizmu, ako aj pôsobiť na dianie v samospráve. Členovia združenia vedia, že najmä vplyvom na komunálnu politiku sa dá účinne zlepšovať život mestskej časti  a bojovať proti hlavným negatívam Petržalky.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Služby spoločnosti Arval Slovakia, ktorá je lídrom trhu operatívneho lízingu u nás, preto musia byť bezchybné.

5 h

Riaditeľ školy Vladimír Vajcík: Za úspechmi našej školy je viac faktorov, najdôležitejší sú však učitelia.

8 h

Na jeho budúcnosť sme sa opýtali Mareka Mičienku, obsahového manažéra Seduo.sk