Nedeľa, 19. september, 2021 | Meniny má KonštantínKrížovkyKrížovky

Petržalka bude na sviatok práce pracovať

Zapojte sa a pomôžte aj vy ku kvalitnejšiemu životu v najväčšom sídlisku strednej Európy

Občianske združenie Mladá Petržalka už po štvrtýkrát pripravuje svoju ekologickú brigádu, do ktorej sa majú možnosť zapojiť všetci, ktorým záleží na čistote prírody v Petržalke. Tento rok sa podujatie uskutoční na sviatok práce 1.mája od 9:00 do 12:00. Tohtoročným cieľom EKO brigády Mladej Petržalky je najjužnejšia časť Chorvátskeho ramena v úseku od polikliniky ProCare až po čističku odpadových vôd. V tejto lokalite sa nachádza bohatý a jedinečný biotop a domov tu našlo mnoho vzácnych živočíšnych druhov.

„Chorvátske rameno a jeho blízke okolie je obľúbeným miestom trávenia voľného času pre mnohých Petržalčanov. Správca ramena je spoločnosť Povodie Dunaja, ale tá v súčasnosti nemá kapacitu na jeho dôkladné upratovanie. Preto sa snažíme pomôcť aj vlastnými silami, aby sme ho udržiavali v čistote,“ povedal Oliver Kríž, predseda občianskeho združenia Mladá Petržalka a poslanec Mestského zastupiteľstva.

Začiatok EKO brigády Mladej Petržalky je v stredu 1.mája o 9:00 na konečnej zastávke MHD pri poliklinike ProCare. Na podujatí sú vítaní všetci obyvatelia Mestskej časti Petržalka. Zaregistrovať sa je potrebné na mladapetrzalka@mladapetrzalka.sk Všetci registrovaní účastníci dostanú pracovné rukavice, vrecia na odpad a tiež fľašu minerálky na dodržiavanie pitného režimu.

Občianske združenie Mladá Petržalka založila mladá generácia Petržalčanov, ktorých baví bojovať proti apatii a pesimizmu, ako aj pôsobiť na dianie v samospráve. Členovia združenia vedia, že najmä vplyvom na komunálnu politiku sa dá účinne zlepšovať život mestskej časti  a bojovať proti hlavným negatívam Petržalky.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Slovensko sa od polovice septembra zaradilo medzi krajiny, ktoré môžu poskytnúť ľuďom so zdravotným znevýhodnením plnohodnotnú...

18. sep

Pokusy, diskusie aj 10 fascinujúcich nových objavov, ktoré môžu zachrániť život.

18. sep
Moderná vila z betónu

Máme pre vás tip na stavebný materiál, s ktorým to ľahko dosiahnete.

17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu