Ponuka výhodných úverov pokračuje

Prioritou Prvej stavebnej sporiteľne je už viac ako 20 rokov financovanie bývania. Všetkým, ktorí majú záujem lepšie bývať, ponúka až do 31. mája 2013 úvery s mimoriadne atraktívnou úrokovou sadzbou.

Prioritou Prvej stavebnej sporiteľne je už viac ako 20 rokov financovanie bývania. Všetkým, ktorí majú záujem lepšie bývať, ponúka až do 31. mája 2013 úvery s mimoriadne atraktívnou úrokovou sadzbou. O podrobnostiach hovoríme s Ing. Kamilom Timurom, riaditeľom úseku odbytu Prvej stavebnej sporiteľne.

Akciové úvery mala PSS, a. s., poskytovať iba do konca marca. Prečo akcia pokračuje?

- Dôvodov bolo viac. Na jednej strane občania veľmi zodpovedne posudzujú svoje súčasné, ale aj budúce záväzky. Zvažujú, do akej miery sa môžu zadlžiť, aký veľký úver si môžu dovoliť, čím ho zabezpečia. A to nie sú jednoduché rozhodnutia. Na druhej strane chceme vyjsť v ústrety aj tým, ktorí zatiaľ váhajú a rozmýšľajú. Vieme, že mnohí klienti by privítali, ak by o úver mohli požiadať až neskôr. Čakajú na oživenie realitného trhu a so zlepšujúcim sa počasím naberú vyššie obrátky aj aktivity súvisiace s obnovou nehnuteľností. Preto akciové úvery budú v našej ponuke až do 31. mája 2013.

Zmenil sa okruh tých, ktorým sú tieto úvery určené?

- Nie, nezmenil. Sú určené pre stavebných sporiteľov, ktorí už sporia, ale aj tým, ktorí zatiaľ nie sú našimi klientmi. Ak ale uzatvoria zmluvu o stavebnom sporení a začnú sporiť, môžu prakticky okamžite požiadať o úver s úrokovou sadzbou už od 1 % ročne. Zvýhodnená úroková sadzba bude platiť jeden, dva alebo tri roky - podľa rozhodnutia klienta. Potom sa zmení na úrokovú sadzbu platnú v čase podania žiadosti o úver. Takže potrebné finančné prostriedky na bývanie môžete získať rýchlo a navyše aj za rozumnú cenu. Veď oproti štandardnej úrokovej sadzbe je akciová ponuka nižšia až o 4,7 %.

Nebudú mať vaši klienti problém s ručením za tieto úvery?

- Okrem znižovania úrokových sadzieb zjednodušujeme aj podmienky zábezpeky za úvery. Napríklad úver na bývanie do výšky 25 tisíc € stačí zabezpečiť iba ručiteľom. Pri úveroch s vyššími sumami - na jednu zmluvu o stavebnom sporení ponúkame úver až do výšky 170 tisíc €, manželom alebo partnerom na jeden financovaný objekt až 340 tisíc € - vyžadujeme zabezpečenie záložným objektom. Pri stavebných úveroch sú podmienky ešte výhodnejšie, pretože stavebný úver až do výšky 40 tisíc € poskytujeme bez skúmania bonity klienta a aj bez nutnosti ručiť za úver nehnuteľnosťou.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.