Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Čo musí mať moderná správcovská spoločnosť na Slovensku?

Správa bytových domov je majiteľmi bytov často chápaná ako nutné zlo spojené s bývaním v byte. Môžu za to samotné správcovské spoločnosti, ktoré nie vždy pristupujú k správe bytových domov zodpovedne, transparentne a zrozumiteľne.

homepro správcovská atrium

Časť tejto negatívnej perspektívy je tvorená skúsenosťami s bývalými bytovými družstvami a ich nasledovníkmi, ktorí mávajú tendenciu správať sa k majiteľovi bytu nie ako k svojmu zákazníkovi, ale ako k obeti. Modernú správcovskú spoločnosť najľahšie spoznáte podľa nasledujúcich hlavných kritérií:

1.    Dobrý návrh zmluvy o výkone správy – napriek tomu, že zmluvu o výkone správy zachytáva zákon, jej špecifiká by mali vychádzať aj zo skúseností správcu a zároveň poskytovať jasný obraz o samotnej správe majiteľovi bytu. Dávajte si pozor najmä na to, aby zmluva o výkone správy jasne definovala nasledujúce body:

-    spôsob rozpočítania jednotlivých energií a služieb v bytovom dome (spravidla podľa výmery bytu, spoluvlastníckeho podielu, počtu osôb)

-    právomoc správcu alebo zástupcov vlastníkov rozhodovať o investíciách, prípadne použitiu finančných prostriedkov (doporučuje sa presne určiť výšku do ktorej správca môže o investícii alebo oprave rozhodnúť samostatne)

-    služby, ktoré obsahuje odmena správcovi, aby sa majitelia neskôr dozvedeli, že organizácia schôdze vlastníkov je spoplatnená až po jej uskutočnení

2.    Komunikácia – stránkové hodiny su zastaralé a v dnešnej rýchlej dobe častokrát majiteľom bytov nevyhovujú, moderná správcovská spoločnosť preto zväčša využíva:

-    24 hodín dostupnú infolinku  na zaznamenávanie požiadaviek majiteľov bytov a riešenie havarijných situácií, pozor však na číslo na mobil, predstavené ako 24-hodinovú infolinku, môže ísť len o marketingový ťah spoločnosti, bez reálneho fungovania v praxi

-    komunikáciu cez e-mail – 90% komunikácie od zaslania zálohového predpisu, po prijímanie požiadaviek a reklamácií sa dnes vybavuje elektronickou poštou

homepro správcovská boria

3.    Automatizácia procesov u správcu – od správcovského softvéru až po skúsenosti s ročným vyúčtovaním nákladov, je dôležitá automatizácia, ktorá správcovskej spoločnosti dáva optimalizáciu jednotlivých procesov a zároveň dôležitú kontrolu správnosti údajov. Zamerajte sa najmä na:

-    správcovský softvér, ktorý by mal mať každý správca, spravidla od renomovaného dodávateľa a mať s ním niekoľkoročné skúsenosti, pozor na správcu, ktorý softvér nemá a robí ich ručne, prípadne takého správcu, ktorý svoj softvér nepozná

-    prístup k údajom k správe cez internet je už dnes samozrejmosťou

4.    Komplexné pokrytie požiadaviek majiteľov bytov – úloha správcovskej spoločnosti zďaleka nekončí pri dodávke základných služieb a vytvorení zálohového predpisu. Moderný správca dokáže zabezpečiť kompletnú paletu služieb ako napríklad:

-    upratovanie nielen spoločných priestorov, ale aj bytov, nebytových priestorov a garáží

-    drobné opravy v bytoch vlastníkov

-    pomoc pri sťahovaní, zariaďovaní alebo rekonštrukcii

-    nastavenia jednotlivých technológií v byte

-    investície do bytového domu pomocou špecifických tendrov a mnohé ďalšie služby

HomePro Správcovská s.r.o. je moderná správcovská spoločnosť, ktorá spravuje bytové domy v Bratislave a blízkom okolí. Aktuálne spravujeme viac ako 1  500 bytov, z ktorých dve tretiny sú v novostavbách nie starších ako 5 rokov. Pomocou 24-hodinovej infolinky, internetovej stránky pre každý spravovaný dom a správcov, ktorí majú na starosti obmedzený počet bytov, poskytujeme služby správcovskej spoločnosti pre čoraz viac spokojných klientov v Bratislave a blízkom okolí. Viac informácií nájdete na našej stránke www.homepro-sprava.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.