Music City 2013 – Telekom prinesie hudbu do slovenských miest

Postupne v štyroch slovenských mestách – Spišská Nová Ves, Žilina, Košice a Banská Bystrica.

• Telekom prináša do slovenských miest pod hlavičkou Music City aj tento rok sériu koncertov kapiel najrôznejších žánrov. Vstup na všetky koncerty bude už tradične voľný.

„Music City má viac ako 5-ročnú tradíciu a jeho pokračovaním chceme potvrdiť orientáciu našej značky na hudbu. V tomto roku sme sa rozhodli zmeniť koncept projektu tak, aby bol ešte pútavejší, po hudobnej stránke kvalitnejší a odrážal aktuálne trendy. Práve s ohľadom na zvýšenie kvality ho prinášame na klubovú scénu, teda náročnejšej a užšej cieľovej skupine, “ povedala o projekte Drahomíra Juríková, šéfka marketingovej komunikácie Telekomu.

Základným motívom Music City budú tento rok netradičné hudobné spojenia, garantom ktorých je známy slovenský hudobník Martin Valihora, dramaturg projektu: „Našim cieľom nie je prepierať pojmy ako komercia či alternatíva, ale skôr objavovať, spájať a dávať priestor, pričom hlavným menovateľom všetkých podujatí je kvalita a hudobný odkaz. Sme presvedčení, že vytváranie neobvyklých hudobných spojení môže roztočiť špirálu vývoja slovenskej hudobnej scény a posunúť ju o niečo ďalej. Čo je ale najlepšie, fanúšikovia môžu byť pri tom a unikátnu atmosféru zažiť spolu s nami,“ povedal o projekte Valihora.

Mestá a termíny Music City 2013:

11.5. (sobota) - Spišská Nová Ves

13.6. (štvrtok) - Žilina

27.9. (piatok) - Košice

3.10. (štvrtok) - Banská Bystrica

Partnerom projektu je spoločnosť Sony Mobile Communications, ktorá pre návštevníkov Music City pripravuje rôzne sprievodné aktivity. Mediálnymi partnermi projektu sú Rádio_FM a Hudba.sk.

Prvým Music City v tomto roku bude Spišská Nová Ves. Hip-hopová nádielka od rešpektovaných zástupcov tohto hudobného žánru zaznie v Zio Bare v sobotu 11. mája 2013 a prinesie niekoľko netradičných hudobných spojení. Postupne sa predstavia:

20:30 - DJ Janko Syky

22:00 - Plexo

22:45 - Moja reč + Komplot

23:45 - Vec + Martin Valihora

00:30 - Názov stavby

01:30 - DJ Janko Syky

Legendárne petržalské zoskupenie kapiel L.U.Z.A (Čistychov, Slipo, DJ Hajtkovič) a Drvivá Menšina (Bacil, DNA, Šegy 100) pod názvom Názov stavby nedávno po desiatich rokoch ohlásilo koniec spolupráce. Kapely sa stretli už v roku 1996 ale prvý a zároveň aj jediný spoločný album Reč naša vydali v roku 2003. Album sa dnes považuje za slovenskú hip-hopovú klasiku. Odvtedy sa v tomto zoskupení venovali prevažne spoločnému živému vystupovaniu. Lúčia sa skladbou Posledný výstrel a rozlúčkovým tour po Čechách a Slovensku. Jedinečnú príležitosť vidieť ich naživo budú mať práve návštevníci Music City v Spišskej Novej Vsi.

Vystúpeniu Názvu stavby bude predchádzať slovenský veterán rapu, dídžej, moderátor a hudobný producent Vec. V decembri vydal už tretí sólový album Stereo farbo slepo, ocenený cenou album roka na Radio_Head Awards Rádia_FM. Veca bude na Music City sprevádzať pravdepodobne najlepší slovenský bubeník Martin Valihora.

Pred Vecom si zahrá slovenské hip-hopové duo Moja Reč, ktoré rovnako patrí už ku klasikom. Ich prvý oficiálny nosič pod názvom Dobrí chlapci 1. vyšiel v roku 2006, odvtedy nahrali ďalšie tri a podobne ako Vec sa podieľali na množstve iných projektov. Prvé demo nahrali ešte o dva roky skôr s kapelou Komplot, s ktorou vystúpia aj na Music City.

Okrem legiend na Music City v Zio Bare vystúpi aj vychádzajúca hviezda, raper Plexo z bratislavskej Petržalky.

Viac na www.t-musiccity.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Mladí vodiči preferujú čoraz silnejšie autá

Šoféri do 25 rokov si trúfajú na stále výkonnejšie, luxusnejšie a viac vybavené vozidlá

Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások

Túto modlitbu odriekame s nádejou v hlase každý rok, ale zakaždým nás predvianočný zhon pohltí a my i naša pleť trpíme. Čo s tým?

Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť

Máme pre vás zaujímavé tipy, ako dosiahnuť úsporu na elektrine.