Zmeňte svoje okolie, Orange vám prispeje

Nadácia Orange vyhlasuje už 9. ročník svojho grantového programu Šanca pre váš región. V tomto roku Nadácia Orange prostredníctvom neho prerozdelí celkovo 100 000 eur.

Nadácia Orange otvára v spolupráci s Centrom pre filantropiu, n.o. 9. ročník grantového programu Šanca pre váš región. Formou menších grantov chce program aj naďalej  podporovať iniciatívy aktívnych občanov, ktorí chcú meniť a skvalitňovať prostredie, v ktorom žijú a napomáhať tak svojmu regiónu a jeho obyvateľom. Zároveň chce upriamiť pozornosť na aktivity, ktoré prispievajú k zvyšovaniu informovanosti verejnosti o problematike ochrany životného prostredia.

„Tento program sa dlhodobo teší veľkému záujmu občanov. Na Slovensku z roka na rok pribúda v obciach čoraz viac oddychových zón, zrekonštruovaných ihrísk, upravených náučných chodníkov. Sme radi, že sa Nadácia Orange takto stáva súčasťou každodenného života bežných ľudí, ktorý je vďaka aktívnym občanom, ktorí sa do grantového programu zapájajú, lepší,“ uviedla správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

V grantovom programe Šanca pre váš región sa o príspevok môžu uchádzať neformálne skupiny občanov, mimovládne organizácie a kultúrne inštitúcie, pričom každý uchádzač môže predložiť najviac jeden projekt. Na víťazné projekty Nadácia Orange prerozdelí celkovo 100-tisíc eur. Maximálna výška podpory na jeden projekt je až 3 000 eur.

O rozvoji komunitného života rozhodnú aj občania

Keďže grantový program Šanca pre váš región je určený pre aktívnych ľudí, v rámci deviateho ročníka programu Nadácia Orange umožní širokej verejnosti nielen sa uchádzať o podporu, ale takisto sa aj zapojiť do rozhodovacieho procesu prostredníctvom online hlasovania. Odborná hodnotiaca komisia vyberie spomedzi všetkých zaslaných žiadostí desať najlepších projektov z celého Slovenska, za ktoré budú môcť obyvatelia hlasovať.

Tri projekty s najvyšším počtom hlasov získajú ďalšiu finančnú odmenu. Zároveň môžu organizácie, ktoré sa dostanú do užšieho výberu prostredníctvom projektu, zverejnenom na internete osloviť ďalších dobrovoľníkov a posilniť tak svoj tím. Podmienkou pre zaradenie projektu do online hlasovania budú projektové aktivity realizované prevažne formou dobrovoľníckej práce, ktoré môžu osloviť širokú verejnosť k zapojeniu sa.

Uzávierka prijímania žiadostí je do 15. mája 2013. Bližšie informácie o grantovom programe môžu všetci záujemcovia získať na www.nadaciaorange.sk, mailom na adrese regiony@nadaciaorange.sk  alebo aj osobne v Centre pre filantropiu, n. o. na Kozej ulici 11 v Bratislave.

Grantový program Šanca pre váš región 2013

Otvorenie programu:                                      15. 4. 2013

Uzávierka prijímania žiadostí:                         15. 5. 2013

Zverejnenie výsledkov hodnotenia žiadostí:   14. 6. 2013

Online hlasovanie:                                          júl 2013

Realizácia podporených projektov:                 júl – október 2013

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?

Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?

Obľúbené mestá spája povestný francúzsky šarm, no aj tak sú úplne odlišné.

Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

Prílohu s overenými receptami nájdete vloženú v denníku SME v piatok 13. júla.

Salón architektov A0 – Coneco 2018

– dve výstavy a ocenenie Zlatý Leonard za nápad a kreativitu celého výstavného priestoru pre Stavebnú fakultu STU v Bratislave.