Dajte suchej a citlivej pokožke zbohom!

Trápi vás suchá alebo citlivá pokožka? Príďte sa poradiť o vhodnej starostlivosti o vašu pleť s našimi odborníkmi a dajte suchej a citlivej pleti zbohom.

Keď sa hovorí o starostlivosti o suchú alebo citlivú pokožku, zväčša sa debata obmedzuje len na hydratáciu. No i vám sa už iste stalo, že máte pocit, že čím viac sa krémujete, tým viac je pokožka suchšia alebo krémovanie nemá požadovaný efekt. Dermatológovia vedia, že nejde len o mýtus – tento jav skutočne existuje a je oveľa častejší, než si myslíte.

Suchá a citlivá pokožka majú jednu vec spoločnú – narušenú ochrannú hydratačnú bariéru. Ochranná hydratačná bariéra sa nachádza na najvrchnejšej vrstve kože. Je zložená z kožných buniek a lipidov, ktoré držia bunky pri sebe. Úlohou ochrannej bariéry je udržiavať v pokožke vlhkosť, dodávať jej pružnosť a chrániť ju pred prienikom dráždivých látok. Ak je ochranná hydratačná bariéra narušená, dochádza k vysušovaniu a zvýšenej citlivosti pokožky. Mechanické narušenie (napríklad škriabanie), časté umývanie alebo používanie nevhodných kozmetických prípravkov môže spôsobiť oslabenie bariéry. Častým vinníkom sú emulgátory obsiahnuté v kozmetických prípravkoch. Kozmetické prípravky sú zväčša zmesou vody, lipidov (olejov) a ďalších látok. Olej a voda sa odpudzujú, preto sa na ich zmiešanie používajú v kozmetických prípravkoch práve emulgátory. Emulgátory však majú schopnosť naviazať sa nielen na lipidy v kréme, ale i na lipidy, ktoré tvoria ochrannú bariéru kože. Pri následnej očiste pokožky tak vymývate z pleti nielen krém, ktorý ste si naniesli, ale i časť svojich pleti vlastných lipidov. Vaša ochranná hydratačná bariéra je narušená, dochádza k vysušovaniu a ľahšiemu prieniku iritačných látok.

Práve preto je pri starostlivosti o suchú a citlivú pokožku dôležité dbať nielen o hydratáciu kože, ale najmä o ochranu a posilnenie prirodzenej ochrannej hydratačnej bariéry. Keď je hydratačná ochranná bariéra v optimálnom stave, pokožka je hydratovaná a menej citlivá. Aby bola hydratačná bariéra posilnená, je potrebné, aby ste pokožke dodali to, čo sa v nej nachádza – a to lipidy. Ideálne lipidy, ktoré svojím zložením napodobňujú lipidy, ktoré sa prirodzene vyskytujú v pokožke (napr. ceramidy, triglyceridy, skvalén, cholesterol alebo jeho prírodnú formu fytosterol).

Ako by teda mal vyzerať vhodný prípravok starostlivosti o suchú a citlivú pokožku? Mal by byť bez obsahu emulgátorov a mal by pomáhať posilňovať prirodzenú ochrannú hydratačnú bariéru tým, že dodáva pleti potrebné lipidy.

Vhodnou starostlivosťou o suchú a citlivú pokožku sú i výrobky Physiogel, ktoré odporúčajú i dermatológovia. Výrobky Physiogel sú hypoalergénne, bez obsahu parfumácie, farbív, konzervačných látok a emulgátorov. Navyše obsahuje technológiu DMS®, vďaka ktorej dodáva lipidy ktoré svojím zložením a štruktúrou napodobňujú pleti vlastné lipidy. Pomáha tak obnovovať prirodzenú ochrannú hydratačnú bariéru. Je preukázané, že pravidelným používaním Physiogel krémov je pokožka dlhodobo hydratovaná a menej citlivá. V portfóliu značky Physiogel nájdete hydratačný alebo upokojujúci pleťový krém, hydratačné alebo upokojujúce telové mlieko, jemný šampón na citlivú vlasovú pokožku, jemný odličovací gél a hydratačný sprchový krém.

Chceli by ste sa dozvedieť viac o výrobkoch Physiogel? Chceli by ste sa poradiť o tom, ktorý výrobok a prečo je pre vás vhodný? Navštívte odborníčky Physiogel vo vašej lekárni.

V mesiacoch máj a jún nájdete odborníčky Physiogel vo vybraných lekárňach po celom Slovensku. Príďte si vyskúšať výrobky Physiogel na vlastnej koži a presvedčte sa o ich účinkoch. Naše odborníčky vám radi zodpovedia vaše otázky a pomôžu vám pri výbere tej správnej starostlivosti pre vás.

Kde nás nájdete? Zoznam a termín konania akcie v lekárňach nájdete na stránkach www.physiogel.sk alebo kliknite sem.

Konajte čo najskôr. Pri inkontinencii pomáha tento postup

Aj intímne problémy majú riešenia.

Vaše šatstvo poputuje pre dobrú vec

Začali ste s jarným upratovaním,vyprázdnili ste šatník a zistili ste, že máte viac nepotrebného oblečenia, ako naozaj potrebujete?

Ako ďalej s obnovou Balassovho paláca

Dňa 19.2. sa o 16.00 hod v Balassovom paláci na Panskej ulici konala vernisáž „Ako ďalej s obnovou Balassovho paláca“.