ZF Sachs Slovakia a ZF Boge Elastmetall Slovakia zabavili deti

TISÍCKY ĽUDÍ SMEROVALI už od skorého rána na Strojárenskú ulicu v Trnave. Pre svojich zamestnancov a ich rodiny tu na 1. mája pripravili spoločnosti ZF Sachs a ZF Boge tradičný Family day. Hviezdili na ňom raperi Rytmus a Ego, najmenších potešilo Spievankovo.

zf-10-r719_res.jpg

TRNAVA. Skákacie hrady, šmykľavky, penový bazén, kolotoče, občerstvenie a program na dvoch pódiách. K tomu súťaže a hry pre deti všetkých vekových kategórií. Tak vyzeral Family day oboch spoločností ZF v Trnave, ktorého sa tento rok zúčastnilo viac ako šesťtisíc návštevníkov - zamestnancov a ich rodinných príslušníkov.

„Podobne ako po iné roky, bol aj teraz o podujatie veľký záujem. Vlani sme mali v areáli okolo deväťtisíc ľudí, počet sme museli tento rok aj z bezpečnostných dôvodov zredukovať,“ hovorí Zuzana Boorová, manažérka ľudských zdrojov skupiny ZF na Slovensku.

Organizácia 1. mája má v ZF dlhoročnú tradíciu, po prvýkrát sa podobná akcia ale v menšom rozsahu organizovala v roku 1997 a odvtedy má tento slávnostný deň svoje každoročné miesto.

„Program i atrakcie sme vyberali tak, aby si tu na svoje prišli všetky vekové kategórie. Našim cieľom je, aby do areálu prišli naši zamestnanci so svojimi rodinami a najbližšími, aby sme všetkým sprístupnili priestory, kde trávime celé dni. Chceme, aby na Family day prišli ľudia, ktorí majú k ZF vzťah, ktorí sú radi, že v našich firmách pracujú,“.

„A prečo tento dátum? Každoročne sa k nemu vraciame minimálne z dvoch dôvodov - keďže je sviatok, odstavujeme výrobu, ktorá inak beží nepretržite a rovnako je predpoklad, že na 1. mája by už mohlo byť pekné počasie, ako nám to vyšlo i dnes“ povedala Boorová.

Novinkou boli ukážky výroby

Usmiate deti s pomaľovanými tvárami pobehovali medzi rozprávkovými postavičkami na jednotlivých stanovištiach. Family day sa tento rok niesol pod heslom Star bang - Hviezdny tresk. Návštevníci tu mohli stretnúť postavičky z dielne Walta Disneyho, hrdinov filmu Doba ľadová, Snehulienku, Asterixa a Obelixa či včielku Maju.

„Veľmi sa nám tu páči. Sme rady, že v dnešnej dobe ešte existujú firmy, ktoré si vážia svojich zamestnancov,“ zhodli sa Angelika a Martina, ktoré sem prišli v sprievode svojich partnerov a priateľov.

Na slniečku si vychutnávali občerstvenie v podobe limonády a cigánskej, v ponuke však bola aj nemecká špecialita - Flammkuchen. Chutný osúch so syrom, cibuľkou a slaninkou pripravený na ohni si našiel množstvo priaznivcov.

Tí, ktorým bolo na slnku už horúco, sa mohli schladiť v halách pri sledovaní ukážok výroby. Videli prevádzku nástrojárne a lisovne, výrobu meničov, spojky, ZMS, obloženia aj vstrekovania plastov. Ukážková výroba má na Family day každoročne svoje miesto a veľa ľudí pravidelne obíde výrobné prevádzky, kam sa bežne dostanú iba zamestnanci, ktorí tu pracujú.

zf-15-r505_res.jpg

Hviezdy na javisku

O zábavu mali návštevníci postarané na dvoch pódiách. Kým na hlavnom sa striedal program so súťažnými vstupmi moderátorov Juniora a Marcela, druhé bolo vyhradené pre country a ľudovky.

Hlavný program odštartoval kúzelník Talostan, najmenšie deti dostalo svojimi chytľavými melódiami do vytrženia duo Spievankovo. Milovníci tanca sa mohli pokochať artistickými výkonmi tanečníkov break dance.

Rozohriate publikum privítalo otca a syna Kmeťovcov, ktorí spolu zaspievali najznámejšie hity legendárneho Kmeťobandu. Na pódiu potom zostal len Igor mladší, ktorý predviedol ukážky svojej vlastnej tvorby v štýle soul a funky.

To už sa publikum nevedelo dočkať hlavných hviezd, členov skupiny Kontrafakt a raperov úspešných aj sólovo, Rytmusa a Ega. Rodáci z Piešťan dostali do varu aj Trnavčanov a boli vyvrcholením programu príjemného dňa.

zf-28-r397_res.jpg

Zaujímavosti na záver:

- vydalo sa 6 300 ks cigánskej pečienky z  cca 1 010 kg bravčového karé,

- vyčapovalo sa 50 sudov kofoly a rozlialo 1000 litrov sladených a nesladených nápojov

- bolo pripravených 300 litrov kávy čo je cca 3000 porcií

- návštevníkov zabávalo 45 maskotov

- pre deti bolo určených 20 veľkorozmerných nafukovadiel, 3 kolotoče a 16 súťažných stanovíšť, nafúklo sa 12 tisic balonov

- tváre maľovalo 8 maliariek

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut